Diriliş Ertuğrul final mi yapıyor? Diriliş Ertuğrul hakkında bilinmeyen 5 bilgi!

TRT'nin reyting rekoru kıran dizisi Diriliş Ertuğrul,  çarşamba günleri  herkesi  ekranlara kitlemeye devam ediyor. Adeta rakip tanımayan dizi yurtdışına da açıldı. Diriliş Ertuğrul  müziği, oyuncuları ve  konusuyla dikkat çekiyor ancak Diriliş Ertuğrul  dizisinin bilinmeyen yönleri de var. İşte sizi  şaşırtacak  Diriliş Ertuğrul  hakkındaki bilgiler.
Diriliş resimleri
Diriliş Ertuğrul 
Türkiye'de son dönemlerde tarihi diziler oldukça yoğun ilgi görüyor. Hala da konuşulan Muhteşem Yüzyıl  dizisinden sonra pek çok tarihi konuları ekranlara taşıyan dizi çekildi ve çekilmeye devam ediliyor. Şu an için  yoğun ilgi gören  bu tür dizilerden Vatanım Sensin ve Diriliş Ertuğrul, tarihi gözler önüne sermeye devam ediyor. Öte taraftan Diriliş Ertuğrul  çarşamba günleri reyting rekorları kırarak bu dizilerin geleceğinin hala parlak olduğunu işaret ediyor.

Sıkı bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaran  Diriliş Ertuğrul  yeni bölümleriyle de izleyenlerini şaşırtmaya devam ediyor.  Ancak dizinin takipçilerinin   Diriliş Ertuğrul  ile ilgili bilmediği şaşırtıcı bilgiler de  bulunuyor. Eğer sıkı bir  Diriliş Ertuğrul  takipcisiyseniz bu bilgiler sizleri  çok  şaşırtacak.

TRT ekranlarında yayınlanan ve yoğun ilgi gören  Diriliş Ertuğrul  bundan böyle Katar'da da yayınlanıyor. Geçtiğimiz ay tüm yasal  işlemleri  tamamlanan Diriliş Ertuğrul  Katar'ın önde gelen televizyonlarından  QATAR TV'de Katar izleyicisiyle buluşmaya başladı. Ayrıca Katar'da Arapça ekranlara gelen dizi bu sayede yurtdışı macerasını genişletebilir. Yani Arapça konuşulan  diğer ülkelerde de Diriliş Ertuğrul'u yakında görmek mümkün.

Dizinin müzikleri de dizi kadar çok konuşuldu çokça kullanıldı. Yine birçok kez  "yılın dizi  müziği" olarak seçilen Diriliş Ertuğrul müziği   siyasi partiler tarafından da kullanıldı. Hatta okullarda zil sesi olarak bile kullanıldı. Peki Diriliş Ertuğrul müziğini kim besteledi?  Dizinin çok sevilen o müziğini Zeynep Alasay ve Alpay Göktin tarafından bestelendi.

Şu an 3. sezonunda olan Diriliş Ertuğrul 1.  bölümü  16 Aralık 2014 tarihinde  TRT ekranlarında yayınlandı. Mehmet Bozdağ'ın  yapım şirketi Tekden Film'in yapımcılığını üstlendiği  Diriliş Ertuğrul ilk bölümü reytinglerde kendini gösteremedi. Ancak dizi daha sonra hızlıca yükselmeye başladı. Ve kısa bir süre sonra reytinglerde birinciliği göğüsledi. 
Bu arada şu an  başarılı bir şekilde çarşamba günleri reytinglerde ilk sırada  yer alan diziyle ilgili bir iddia da ses getiriyor. Ortada dolaşan söylentiye göre   Diriliş Ertuğrul 100. bölüm  ile final yapacak. Eğer iddia doğruysa Diriliş Ertuğrul'un final bölümü bu sezon gelebilir.

Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0