Facebook'ta iş ilanları dönemi başlıyor! Güncel iş ilanları artık sosyal medyada

Facebook, iş ilanlarına da el atıyor.  Çok yakında tüm ülkelerde aktif olacak olan Facebook iş ilanı özelliği şu an için ABD'de aktif durumda. Yeni özellikle birlikte artık işveren ve iş arayanlar  Facebook üzerinden iletişime geçecek. Facebook iş ilanları özelliği Linkedin  gibi iş ilanları sitelerine rakip olmayı hedefliyor.
İş ilanları
Facebook
Kapsamlı bir sosyal medya platformu   haline gelen Facebook, yeni bir özellik duyurdu.  Bu yeni özellik sayesinde artık Facebook üzerinden işveren ile iş arayanlar iletişime geçiyor.  Facebook iş ilanları özelliği  bazı soruları da beraberinde getirdi. Özellikle "Facebook iş ilanları özelliği ücretli mi olacak?"  sorusu sıklıkla sorulmaya   başlandı.  Öte taraftan Facebook'un bu hamlesi Linkedin benzeri  sosyal iş ağı gibi işveren ve iş arayanların iş ilanlarını paylaştığı platformlara  rakip olarak görüldü. Bu arada Facebook'un bu özelliğini henüz Türkiye'de kullanmak mümkün değil. 

Şu an için sadece ABD'de kullanıma açık olan iş ilanları özelliği 1-2 ay içinde bütün dünyada açılacağı   belirtiliyor. Bu arada Facebook iş ilanları özelliği şöyle çalışacak: işverenler Facebook profil veya sayfalarında bir iş ilanı formu açacak. Bu da işveren tarafından istenen kriterlere uygun olan   iş arayanların   anasayfalarına düşecek. Ayrıca iş arayan kişiler de  iş arıyorum kısmından iş arama ilanı verebilecek. Facebook'un bu yeni özelliğinin ücretli olması bekleniyor. Öte taraftan ilanları özelliğinin kısa sürede yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Yine Facebook tarafından açıklanan bilgilere göre  "en güncel iş ilanları" günlük olarak güncellenecek. Bakalım Linkedin gibi iş arama ve sosyal iş ağı  platformlarına rakip olarak görülen  Facebook'un bu özelliği nasıl karşılanacak?

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0