Rehbere Kayıtlı Kişiler Aradığında Sadece Numaraları Görünüyor Sorununa 4 Çözüm!

Rehbere kayıtlı numaralar aradığında isimleri görünmüyor ise bu yazımızda anlatacağımız 4 yol ile kısa sürede çözüme ulaşabilirsiniz. Peki tam olarak sorun nasıl gerçekleşiyor? Kayıtlı numaralar aradığında sadece numara görünür. Yani rehbere kayıtlı kişiler aradığında yalnızca numaraları ekrana düşmekte.
Rehber sorunu
Rehber 
Telefonda durup dururken beliren birtakım sorunlar ciddi anlamda can sıkacak bir hal almakta. Hele söz konusu problem nadir görülen bir sorun ise can sıkıntısı ikiye katlanıyor desek hiç abartmış olmayız... Bunlardan biri de "rehbere kayıtlı kişiler aradığında numaraları görünmemesi" sorunudur. Gerçekten ilk bakışta tuhaf görünüyor. Nasıl olur da telefonda kayıtlı olan isimler aradığında sadece numaraları görünüyor? Bu sorunun elbette pek çok yanıtı ve de aynı şekilde çözümü bulunuyor. Biz de bu yazımızda "rehbere kayıtlı isimler ararken numaralarının görünmesi" sorununa 4 farklı çözüm yolu sunuyoruz. İşte o dört yol.

Kısa Ama Etkili Bir Kod!


Rehberdeki kayıtlı kişiler aradığında sadece numaralarının gözükmesi sorununa yüzde 90 oranında çözüm olan bir kod paylaşarak başlayalım. Türk Telekom, Vodafone veya Turkcell abonesi  olmanın hiçbir önemi yok. Tüm operatör kullanıcıları *#30# kodunu tuşlayıp ardından ise "Ara" dedikten sonra kayıtlı kişiler aradığında isimler artık ekranda görünür. Bazı kullanıcılar yanlışlıkla da olsa telefonu kurcalarken  "gelen tüm aramalarda numara bilgisi sadece görünsün" şeklinde operatöre talimat gönderebiliyor. İşte bu yapılan yanlışlık için yukarıdaki kod çözüm olarak karşımıza çıkıyor. 

Rehber Uygulamasının Ayarlarını Gözden Geçirmekte Fayda Var


Bazen telefondaki rehber veya kişiler ismindeki uygulamanın bazı ayarlarının eksik olması sorunu ortaya çıkarabiliyor. Eğer ki kayıtlı.kişiler sizi aradığında sadece numaraları görünüyor ise rehber uygulamasına girerek "Görüntülenecek Kişiler" ayarını sadece SİM ve Telefon olarak değiştirmeniz gerekiyor. Böylelikle SİM kartında ve telefon hafızasında yer alan numaralar büyük bir olasılıkla artık düzgün bir şekilde görünecektir.

Kişiler Uygulamasını Temizlediniz mi?

Eğer Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız ve rehberde kayıtlı olan kişiler sizi aradığında sadece numaraları görünmüyor ise hem Telefon hem de Kişiler uygulamalarının verilerini temizlemenizde yarar var. Tabii öncesinde KİŞİLERİ YEDEK ALMAYI UNUTMAYIN!  Aksi halde rehberinizde ne var ne yoksa silinme ihtimali bulunuyor.  Peki bu her iki uygulama verileri nasıl temizlenir? 
- Ayarla ikonuna dokunun.
- Açılan kısımda Uygulamalar sekmesini açın.
- Buradan yukarda sağ üst kısımda yer alan "Sistem Uygulamalarını Göster" seçeneğini kullanıyoruz. 
*Ardından ise uygulamalar içerisinde Kişiler uygulamasını bulun.
-Daha sonra Depolama bölümüne girip Verileri Temizle diyoruz. Böylece işlem bitmiş oluyor. Tabi ayrıca uygulamalar arasında Telefon uygulamasını bulup aynı işlemleri yapmamız gerekecek.

Yeni Bir Rehber Uygulamasıyla Yola Devam Etmek Gerekebiliyor. 


Yukarıda sıraladığımız 3 yöntemi denediniz ancak hala rehbere kayıtlı kişiler sizi aradığında sadece numaraları gözüküyor ise size son önerimiz var olan  "Telefon" ve "Kişiler" uygulamalarınızı devre dışı bırakıp uygulama marketinden yeni bir rehber uygulaması ve telefon uygulaması indirmek olacak. Uygulama mağazalarında çok sayıda işe yarar program bulunuyor.  Bunlardan bir tanesini tercih edebilirsiniz. Eğer bu çözüm de işinize yaramadıysa ya telefonunuzda ya da SIM kartınızda büyük bir sorun olabilir. Telefonu fabrika ayarlarına döndürüp yeni SİM kart almayı da deneyebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

2 Yorum:

  1. Adsız2/28/2021

    ya çok sağolun yani babamın telefonuna oldu kimsede çözüm yoktu sizin yazı sayesinde çözdük yoksa format atacaktık son çare olarak gerçekten çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. 4 ADIMDA DA ÇÖZÜM SAĞLANAMADI

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0