Naz Dej: "İnsanlar benim tam nereli olduğumu çözemiyorlar." Röportaj

Naz Dej, yaptığı her şarkı milyonlarca kez tıklanan genç bir şarkıcı olarak adından söz ettiriyor. Webmgon'dan Mazlum Günhan'a konuşan Naz Dej hakkında merak edilen pek çok soruyu yanıtladı. Gelin Naz Dej'i biraz daha yakından tanıyalım.
Naz Dej ile yaptığımız röportajda, Naz'ın aslında Rusça bir şarkı da seslendirdiğini fakat hiç paylaşmadığını öğreniyoruz. Yine, pek çok insanın aslında nereli olduğunu çözemediğini anlatıyor genç şarkıcı. Bunu da şive olmadan bir dilde çok rahat şarkı söylemesine bağlıyor. 

Mazlum Günhan / Webmgon

İşte o röportaj... 
Farklı ülkelerden olan geniş bir hayran kitlesine sahipsin. Bunu nasıl başardın ve ne zaman ünlü olduğunu fark ettin?

- 6 yaşımdam beri profesyonel olarak müzikle uğraşıyorum. Sanırım dönüm noktam ‘O Ses Türkiye’ Tv yarışması oldu. ‘İnanmak başarmanın yarısıdır’ cümlesi gibi bende çok inandım ve hiç durmadan çalıştım. Yenilikleri ve farklı dillerde şarkı söylemeyi sevdiğim için bir çok müzik tarzında kendimi denedim. Ve insanlar da sanırım bunu çok sevdi.

Genelde yapmış olduğun şarkılar çok kısa sürede popüler olabiliyor. Bunun için özel bir şey yapıyor musun? Yoksa İçinden geldiği gibi mi şarkıları seçiyorsun?

- Ben kitlemi çok iyi tanıyorum. Benden hangi tarzda, hangi tempoda, nasıl bir klip istediklerini çok iyi biliyorum. O yüzden bu konuda biraz insanların, biraz da benim fikirlerimden oluşan projeler yapmaya çalışıyorum. Ama tabii ki, her şarkı popüler olucak diye de birşey yok. Bu biraz şans meselesi bence...

Yaptığın cover şarkılarla insanlar seni sevdi. Yeniden yorumlayıp cover yapmak istediğin, aklının bir köşesinde olan bir şarkı var mı?

- Hergün yeni şarkı’lar keşfediyorum. Tabii sevdiğim sanatçı’lardan güzel eserleri kendi yorumumla cover’lamaq isterim. Mesela Şebnem Ferah gibi yıldız bir isimden bir şarkı coverlamak benim için inanılmaz olurdu. Belki de yaparım kim bilir...

Seslendirdiğin şarkılardan müziğin evrensel olduğuna inanan biri olduğun anlaşılıyor. Türkçe, Arapça ve Azerice şarkılar seslendirdin. Başka dillerde şarkı söylemeyi düşünüyor musun?

- Hintçe, İngilizce, Kürtçe, Farsça da şarkı söyledim. Her dilin kendine has ayrı bir güzelliği var. Bu konuda Kulak hafızam çok iyidir. Hiç bilmediğim bir dilde sadece 10-15 dakika içerisinde birebir şive belli olmayacak şekilde şarkı söyleyebilirim. Rusça da şarkı söyledim ama hiç paylaşmadım. İnsanlar bu yüzden benim tam nereli olduğumu çözemiyorlar. :) 

Şarkı söylerken keyif aldığını biliyoruz. Peki Naz Dej'in başka keyif aldığı neler var?

- Çok eğlenceli bir insan olduğumu düşünüyorum. Mizah anlayışım çok iyidir. İnsanları güldürmeyi seviyorum. Ayrıca Resim yapmakta sevdiğim aktiviteler arasında.

Naz Dej nasıl bir insan, kendisini nasıl tarif eder?

- Burcum Yengeç olduğu için çok kırılgan yapıya sahip birisiyim. Yükselen burcum Koç olduğu için kırılgan yapımı biraz dengeleyebiliyorum. Onun dışında dostluk ve arkadaşlık konusunda çok sadık birisi olduğumu düşünüyorum.

Müzik adına durmadan çalıştığını biliyoruz. Peki yakın gelecekte bizleri ne gibi sürprizler bekliyor, var mı bir proje?

- Farklı, yeni tarzda kendimi deneyeceğim güzel projeler var. Hepsi bir birinden güzel. Yani Durmak yok devam, devam...

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0