Telefon IMEI Numarasını Değiştirmenin 3 Yolu! İşte En Kolay IMEI Numarası Atma Yöntemleri 2020

Pek çok telefon kullanıcısı kendi başına telefona IMEI atma araştırmalarına girişmekte. Peki Android telefona IMEI atma bir başka deyişle telefon IMEI değiştirmek ne kadar kolay? İşte IMEI değiştirme hakkında bilinmesi gerekenler ve telefona nasıl IMEI atılır? Sorusunun yanıtı. 
Imeı nasıl değiştirilir
İmei
IMEI değiştirmek pek kolay olan bir işlem değil. Yani telefondan telefona değişen bir durum desek daha doğru olur herhalde. Zira bazı telefonların IMEI numarasını değiştirmek çok kolay. Fakat genel itibariyle söz konusu işlem zordur. Peki ama neden telefonun IMEI numarasını değiştirme ihtiyacı duyarız? Bunun birkaç sebebi bulunuyor. Genellikle kaçak telefona IMEI atma gereksinimi duyulur. Çünkü bu telefonlar garanti kapsamında olmadıkları için bir süre sonra IMEI klonlama sorunu ile karşılaşılır. Tabi orijinal telefonlara IMEI atmanın bir başka sebebi ise IMEI numarasının çalınmasıdır. Yine orijinal olmayıp replika olarak tanımlanan çakma telefonlarda da bu ihtiyaç oluşur. Öte yandan kullanıcı keyfi veya başka özel nedenlerle de IMEI değiştirme işlemini yapabilir. Peki her ne sebeple olursa olsun nasıl telefona IMEI atılır? Android telefonun IMEI numarasını değiştirmenin en kolay yolu nedir? İşte IMEI değiştirme yöntemleri hakkında tüm detaylar. 

TELEFONUN  IMEI NUMARASI NASIL DEĞİŞTİRİLİR? 


Burada üç yöntem öne çıkmaktadır. Sözünü edeceğimiz ilk yöntem hem MTK işlemcili telefonlar hem de çakma olarak bilinen replika telefonlar içindir. Replika telefonların  IMEI numarasını değiştirmek için bir uygulama indirmemiz gerekmekte. İndirilecek olan uygulama MTK Engineering. Bu uygulamayı Play Store'da indirdikten sonra "GPRS" kısmında IMEI alanı üzerinde işlem gerçekleştirilebilir.

İkinci yöntem ise ROOT ile IMEI değiştirmek. Telefona ROOT. Atmadan önce şunu unutmayın: bu işlem sonrasında telefon garanti kapsamından çıkar. Zaten eğer telefonunuzun garantisi devam ediyorsa cihazı servise yollayarak IMEI değiştirme talebinde bulunabilirsiniz. 

ROOT ile IMEI atmak için KingRoot gibi bir yardımcı yazılım kullanabilirsiniz. Genel itibariyle Odin ile IMEI atma işlemi yapılmaktadır. Ve en doğru en işe yarar işlem de budur... Bu yolla telefonun IMEI numarasını değiştirmek için küçük bir araştırma yapmanızı öneriyoruz. "Telefona nasıl ROOT atılır?" Diye kısa bir araştırıp cihaza ROOT işlemini yaptıktan sonra ES Dosya ile telefona IMEI atabilirsiniz. Son yöntem ise BOX cihazı ile IMEI atma işlemidir. Bunun için bir BOX cihazının sahibi olmak lazım. Genel itibariyle bu cihaz telefoncularda bulunmaktadır. Bu yüzden bir telefoncudan destek alabilirsiniz. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

7 Yorum:

  1. android telefonlara imei değiştirirken değiştirilecek imei illaki adroid mi olması gerek ? tuşlu telefonların imei numarasıda kopyalanabilirmi;?

    YanıtlaSil
  2. OPPO A5 2020 imeil atılırmı imeil numarasını kopyalamışlar

    YanıtlaSil
  3. Samsung s9 amerikadan geldi imeil degisebilirmi

    YanıtlaSil
  4. Adsız2/01/2022

    Slm yurt dışından yaşlı büyük tuşlu telefon getireceğim babama,şu an kullandığı nokia tuşlu telefonunun imei ini yeni telefona yüklüyebilirmiyiz?malum kayıt ücretleri çok pahalı telefon 50 euro kayıt işlemi 150 euro.

    YanıtlaSil
  5. Adsız9/23/2022

    Z flip 3 cihazım var imei atılır mı

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0