İşte Rise of Empires: Ottoman Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Detay!

Netflix'in yeni Türk dizisi Rise of Empires: Ottoman, 24 ocakta tüm dünyayla aynı anda seyirci ile buluşuyor. "İmkanın sınırını görmek için imkansızı denemek lazım!" sloganıyla dikkat çeken Rise of Empires: Ottoman isimli belgesel dizi hakkında az bilinen detayları derledik.
Netflix
Rise of Empires: Ottoman
Netflix'in üçüncü Türkiye orijinal yapımı olan Rise of Empires: Ottoman'ın hazırlıkları tamamlandı. 190 ülkede aynı anda yayınlanacak olan dizi belgesel tarzındaki yapım, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u  fethini ele alacak. Hakan: Muhafız ve Atiye'den sonra yayınlanan üçüncü orijinal Netflix Türkiye yapımı olan dizinin hazırlık sürecinin uzun sürdüğü ifade ediliyor.  Resmi afiş  ve fragmanı yayınlanan Rise of Empires: Ottoman'ın oyuncu kadrosunda; Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga Tekin, Ushan Çakır, Damla Sönmez yer alacak
İşte Rise of Empires: Ottoman Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

1. Dizinin çekim ve hazırlık süreci boyunca, tarihi yorumlarıyla dikkat çeken Emrah Safa Gürkan ve Jeolog Prof.Dr.  Celal Şengör danışmanlık yaptı. İki önemli ismin verdiği bilgilerden faydalanarak yapımın set ortamı ve olaylar şekillendirildi.

2. Her bölümü yaklaşık 1 saat olan ve 24 ocakta görücüye çıkacak Rise of Empires: Ottoman, 6 bölüm olacak. Belgesel dizide, aynı zamanda yorumlara da yer verilecek. 

3. Sadece Netflix'te yayınlanacak olan yapımın seslendirmesini ünlü oyuncu Halit Ergenç gerçekleştirdi. Ergenç, tarihe damga vuran padişahlardan biri olan Fatih Sultan Mehmet'in yükselişi ve fetih sürecini anlatan yapımda "dış ses" olarak yer alıyor.

4. Netflix'in merakla beklenen yeni belgesel dizisi Rise of Empires: Ottoman’ın yönetmen koltuğunda Emre Şahin otururken, Karga Seven ile STX Entertainment birlikte yapımcılığı üstlendi.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0