Telefonu TV Kumandası Olarak Kullanmanın 3 Yolu!

Akıllı telefonumuzu her şey için kullanıyoruz, peki ya cep telefonumuzu  TV kumandası olarak neden kullanmayalım? İşte bu rehberimizde telefonunuzu televizyon kumandası olarak kullanmanızın 3 yolunu anlatacağız. Android telefonu kumanda olarak kullanmanın en kolay yolları bu yazıda.
Telefon televizyon kumandası
Tv
Akıllı telefonlar artık her zaman ve her koşulda bizlere pek çok pratik işi yapmamıza olanak sağlıyor. Öyle ki oturduğumuz yerden birçok şeyi çok kolay bir biçimde yapabiliyoruz. Tabi akıllı telefonların gelişmişlik düzeyi de elbette çok önemli. Yani her telefonla her işi yapmak pek kolay değil. Bu işlemlerden biri ise telefonu TV kumandası olarak kullanma işlemidir. Çünkü şu anda piyasada bulunan akıllı telefonların %70 ile  %75'i televizyon kumandası özelliğini desteklemiyor. Fakat yine de telefonu kumanda olarak kullanmanın bazı çözümleri yok değil. Belki  bu çözümler pratik olmayabilir ancak işe yaradığının altını çizmek lazım. Bu rehberimizde yer alan 3 yol sayesinde telefonunuzu uzaktan TV kumandası olarak kullanmak mümkün hale geliyor. İşte sizler için derlediğimiz telefonu televizyon kumandası olarak kullanmanın üç yolu.

TELEFON TV KUMANDASI OLARAK NASIL KULLANILIR?


Kızılötesi (İR) Desteği Olan Telefonlarda Tek Dokunuş Yeter!


Eğer şu anda kullandığınız telefon kızılötesi yani bir başka deyişle İR özelliği desteğine sahipse yapacağınız işlemler çok az ve çok kısa bir sürede telefonunuz bir televizyon kumandasına dönüşecek. Peki yapılması gerekenler neler? Android telefonunuzdan Play Stor'a girin ve arama çubuğuna "TV kumandası" yazın çıkan bütün uygulamalar yapacağımız işlem için yeterlidir. Sadece dikkat edeceğiniz tek şey: TV kumanda uygulamasının en az 4 puan almış olmasıdır. Ve son olarak uygulamayı kurup hangi televizyon markasını kullandığınızı seçtikten sonra  çıkan kumandayı kullanmak olacaktır.

WİFi ile Telefonunuzu TV Kumandası Yapın


Eğer telefonu televizyon kumandası olarak kullanamayanlardansanız bundan sonraki tüm çözümler sizler için geliyor! Belki Android telefonunuz kızılötesi özelliğine sahip değil. Ama WİFİ donanımı da bu işlem için yeterli. WİFi ile telefonu TV kumandası olarak kullanmanın tek şartı: telefonunuz ve televizyonunuzun aynı internet ağına bağlı olması. Tabi burada da bizlere bir uygulama yardımcı olacak. WİFİ ile telefondan kanalları değiştirmek için gerekli olan uygulama "Peel Smart Remote TV Guide" adıyla Google Play Store'da bulunuyor. Aynı zamanda bu uygulama sayesinde telefonunuzun kızılötesi özelliğinin bulunup bulunmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Telefonunuza Kızılötesi (İR) Desteği Kazandırın!


Tabi her zaman WİFİ ve internet bulmak pek mümkün olmayabilir. Yine bağlantı kesilmesi vs de söz konusu olabilir. Tamda bu noktada ya İR desteğine sahip bir akıllı telefon alacaksınız ya da var olan akıllı telefona kızılötesi desteği kazandırmaya çalışacaksınız. Ki sırf kızılötesi desteği için yeni bir telefon almak pekte mantıklı değil. İşte burada yeni bir çözüm devreye giriyor. Telefonu kumanda olarak kullanmak için bize bir aparat lazım. (Kızılötesi "İR" aparatı) olarak bilinen cihaz, telefonun kulaklık girişine takılmakta. Bu sayede Android telefonu kumanda olarak kullanma şansımız oluyor. Tabi kızılötesi aparatını satın almak yerine kendi elleriyle cihazı yapan becerikli insanlar da var. Eğer siz de el becerinize güveniyorsanız; bir bozuk kumanda ve bir kulaklıkla bu işin üstesinden gelebilirsiniz. Veya İR aparatını yurt dışında 1-2 dolara satın almayı da deneyebilirsiniz.




Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

  1. Adsız2/18/2021

    yardim edermisin bir turlu yapamiyorum 05372303450 soner erenkara telefonumu kumanda olarak kullanmak istiyorum

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0