Şanışer ve Arkadaşları Susamam Projesinin İlk Kütüphanesini Ağrı'da Kurdu! Açılışta Renkli Anlar Yaşandı!

Susamam şanışer
Susamam
20 müzisyenin bir araya gelerek imza attığı Susamam projesinin ilk kütüphanesi Ağrı'da kuruldu. Şanışer ve arkadaşları dün Ağrı'ya giderek bir okulda Susamam kütüphanesini açtılar. Ayrıca okul bahçesinde renkli anlar da yaşandı. İşte Susamam'ın ilk kütüphanesi.

Çoğunluğunu rapçilerin oluşturduğu 20 müzisyenin bir araya gelerek imza attığı Susamam projesi kısa sürede milyonlarca kez tıklandı. Pek çok alanda sosyal mesaj veren şarkı, şu ana kadar 30 milyondan fazla görüntülendi. Öte yandan sanat dünyasından çok sayıda ünlü ismin desteğini alan Susamam projesi kapsamında tişörtler hazırlanıp satışa sunulmuş ve elde edilen gelirle okullara yardım edileceği belirtilmişti. Satışa sunulduktan birkaç gün içerisinde tükenen Susamam tişörtlerinden elde edilen gelirle ilk kütüphane kuruldu. Projeyi başlatan başarılı rapçi Şanışer ve arkadaşları dün (8.11.2019) ilk okul kütüphanesini Ağrı'da açmak için yola çıktılar.  Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bulunan Düzgören İlköğretim Okulu'nda açılan kütüphanenin açılışında renkli anlar da yaşandı.

Usta rapçi Fuat Ergin, Ados ve Şanışer'in katıldığı kütüphane açılışınnda okulun öğrencileri de yer aldı. Düzgören İlkokulu'nda okuyan küçük Şervan'ın  söylediği rap  ise herkesi gülümsetti. Bu arada Şanışer'in doğum günü de Ağrı'da kurulan ilk Susamam kütüphanesi açılışında kutlandı. Şanışer olarak bilinen Sarp Palaur, kutlama için "Muhtemelen bugüne kadarki en güzel doğum günü kutlaması buydu!"  ifadelerini kullandı. Susamam projesi kapsamında kurulan ilk kütüphane, yarından itibaren öğrencilerin kullanımına açılacak. Ayrıca Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bulunan Düzgören İlkokulu'nda kurulan Susamam kütüphanesinden sonra nerede ve ne zaman ikinci kütüphane kurulacağı henüz netleşmedi.

20 sanatçının bir araya gelerek hayata geçirdiği Susamam projesi toplumsal pek çok soruna değiniyor. Eğitim, kadına şiddet, hayvan hakları, çevre sorunları ve  adalet gibi daha pek çok konuda önemli mesajlar içeren 14 dakikalık şarkı sosyal medyada çok ses getirmişti. Eylül ayında Şanışer liderliğinde başlatılan projeye, çok sayıda ünlü de desteğini açıkladı. Bu ünlüler arasında; Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Tarkan, Cem Yılmaz, Fazıl Say, Sertap Erener, Hayko Cepkin, Defne Samyeli gibi önemli isimler bulunuyor. YouTube başta olmak üzere çeşitli dijital platformlarda rekor kıran Susamam şarkısı, Türkçe Rap tarihinde kendine önemli bir yer edindi. Öte yandan şarkıyı seslendiren 20 müzisyenin isimleri  ise şöyle:  Şanışer, Sokrat ST, Hayki, Fuat Ergin, Deniz Tekin, Mert Şenel, Server Uraz, Beta (Berkay Bayındır) , Tahribad-ı İsyan, OzBi, Sehabe, Yeis Sensura, Aspova, Defkhan, Aga B, ve Kamufle.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0