KYK'dan Geri Ödemeli Kredi Alanların Kredisini Bursa Dönüştürecek Fırsat!

KYK'dan kredi alanlara güzel haber! Daha önce burs başvurusu yapan ancak KYK öğrenim kredisi kazanan ya da burs alıp da başarısızlık nedeniyle bursu kesilip KYK'dan kredi almaya başlayanların kredisini bursa dönüştürecek fırsat. İşte detaylar...
Kyk burs
Kyk
Her yıl yüz binlerce üniversite öğrencisi öğrenim görürken maddi destek için KYK'nın burs ve kredi başvurularını takip ediyor. Her sene yeni eğitim-öğretim döneminin ilk aylarında açılan burs-kredi başvuruları tamamlandıktan sonra KYK tarafından gerekli incelemeler yapılmakta. Şartları karşılayan kimi üniversite öğrencilerine burs çıkarken kimilerine ise geri ödemeli öğrenim kredisi çıkmakta. 2. eğitim öğretim döneminin başlamasıyla yapılan ödemeler öğrencilerin Ziraat Bank hesaplarına yatırılmakta. KYK'dan burs alanlar bursunu korumak için alttan ders bırakmamaya çalışırken, geri ödemeli kredi alanlar ise nasıl burs alabileceğini araştırmakta. Bu haberde az kişi tarafından bilinen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir çalışmasını paylaşacağız. Böylece geri ödemeli KYK kredisi alanlar, nasıl krediyi bursa dönüştürebileceğini öğrenmiş olacak.

KYK KREDİSİ NASIL KYK BURSUNA DÖNÜŞTÜRÜLÜR?


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu fırsatından daha önce burs alıp şu an kredi almaya devam eden ve halihazırda KYK kredisi alan öğrenciler faydalanabilir. Yapılması gereken işlemler ise oldukça basit. Öğrencinin üniversite eğitimini aldığı il ya da ilçede bulunan Gençlik Merkezi'ne direkt başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yaparken "Gönüllü Genç" olmak istendiği belirtilmeli. Bu kapsamda Gençlik Merkezi'nde gönüllü olarak okul saatleri dışında çalışma şartı bulunmakta. Başvuru süreci tamamlanıp onay alındıktan sonra öğrencinin KYK kredisi bursa dönüşüyor. Gençlik Merkezi'nde gönüllü olarak çalışıldığı süre boyunca burs almaya devam edilecektir. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Merkezlerinde yürüttüğü gönüllü genç projesi kapsamında üniversite mezunu olup da gönüllü çalışmak isteyenler de  projeye başvurabiliyor.  Ancak daha önce aldığı KYK kredisi bursa dönüşmez.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0