İnternetten Telefon Alacaklar ve Alanlar Dikkat!

Teknoloji
Teknoloji
Son yıllarda pek çok kişi artık internetten telefon almaya başladı. Bunun en büyük sebebi ise telefon fiyatlarının internette daha ucuz olması. Ancak internetten telefon alırken dikkatli olmak gerekiyor. Aksi halde büyük sorunlarla karşı karşıya kalma durumunuz var.

İnternetten alışveriş, ciddi bir orama ulaşmış durumda. Pek hçok insan artık neredeyse ekmek bile alırken interneti kullanıyor. E-ticaretin gelişmesiyle beraber artık hem zamandan  tasaruf ediyor hem de daha az para ödeyerek ihtiyaçları karşılamak mümkün. Artan internetten alışveriş ile beraber çoğu esnaf da iyiden iyiye e-ticarete giriş yaptı. Yapılan araştırmalara göre internetten alışverişin en çok yapıldığı zamanlar ise Ekim, Kasım ve Aralık ayı oluyor. Ayrıca internetten yapılan alışverişlerde genelde elektronik ürünler tercih ediliyor. Bu kategoride özelde ise telefon, alışverişlerin büyük bir oranını karşılıyor. Pek çok kişi internetten telefon alırken özellikle fiyatların cazip olmasına dikkat ediyor. Neredeyse teknoloji mağazalarındaki fiyatlardan 300-500 TL daha ucuza e-ticaret sitelerinden telefon almak mümkün. Ancak internetten telefon alırken dikkatli olmak oldukça önemli. Zira pek çok güvenilir sitede bile ucuza alınan telefonlar garantili adı altında satılıp ikinci el çıkıyor.

Peki internetten telefon alırken nelere dikkat edilmeli?


Uzmanlara göre, her şeyden önce kargo elimize ulaştığında kuriyenin yanında açıp kontrol etmemiz gerekiyor. Zaten firmalar da bunu önem vermekte. Eğer ki bir sorun olması durumunda kuriye,  tutanak tutmak durumunda. Ardından ise kutunun dış yüzeyini kontrol etmemlz önerilmekte. Sıfır, açılmamış bir telefonun jelatinli, güvenlik etiketi yapışık olarak elimize geçmeli. Tabii unutulmaması gereken önemli bir detay bulunuyor: artık pek çok kötü niyetli insan, kutuları çok profesiyonel olarak etiketlemekte. İnternetten telefon veya benzer bir ürün alanların işini kolaylaştıran en önemli detay: cihazın seri numarası ya da İMEİ numarasını garanti hizmeti sağlayan firma ile paylaşmak ve kontrol etmelerini talep etmek. Böylece internetten sipariş edilen telefonun orijinal ve garantili olup olmadığı daha kolay anlaşılmakta. Uzmanlar, vatandaşların güvenilir internet sitelerini tercih etmesi gerektiğinin altını çiziyor. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0