Netflix Türkiye'den çekiliyor mu? Netflix'in Aşk 101 ve Atiye dizilerine ne olacak?

Netflix Türkiye'den çekiliyor mu? Dünyanın en büyük online içerik platformu Netflix, RTÜK'ün sansürü sonrasında Türkiye pazarından çekileceği öne sürüldü. İddianın sahibi ise Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili. Öte yandan Netflix cephesinden henüz açıklama gelmiş değil.
Netflix türkiye
Netflix 
2016 yılında Türkiye pazarına giriş yapan dünyanın en çok abonesi olan online dizi ve film platformu Netflix, kısa sürede Türkiye'de iyi bir abone sayısına ulaştı. Platform, 2017 yılına gelindiğinde ise ilk Türk dizisini çekmeye başladı. "Hakan Muhafız" ismindeki yapım dünya genelinde 10 milyon kez izlenmeyi başardı. Netflix hali hazırda yeni Türk yapımları için hazırlık yaparken, RTÜK'ün internet sansürü sonrası ülkeyi terk edip etmeyeceği merak konusu olmuştu. Dünya genelinde 200 milyona aşkın aboneye sahip olan Netflix'in Türkiye'den çekileceği iddia edildi. CHP milletvekili Özgür Karabat'ın Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre, RTÜK'ün internet yayınlarına getirdiği sansür nedeniyle platform ülkeden çekilme kararı aldı. CHP'li milletvekilinin yaptığı açıklama şöyle:  "Netflix, RTÜK'ün sansüründen dolayı Türkiye'den çekiliyor
"Bir kereden bir şey olmaz" diyen anlayışın uluslararası bir platformun ahlakını sorgulaması gerçekten takdire şayan!
AKP, krallıkla yönetilen Katar'da bile olmayan sansür anlayışıyla tarihe geçti!
#Netfliximedokunma"

Aşk 101 ve Atiye gibi dizileri çekmeye devam eden Netflix, henüz konuyla alakalı herhangi bir açıklaması yok. Ancak Netflix Türkiye sözcüsü geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Türkiye pazarında kalacaklarını duyurmuştu. Bu arada Netflix CEO'su geçtiğimiz yıl bir toplantıda yaptığı açıklama ise Netflix Türkiye'nin durumuna ışık tutuyor. Buna göre: "biz ülkelerin yasalarına göre platformumuzu şekillendiriyoruz. Bizler müşterilerimize ulaşmak için her zaman çalışıyoruz."  şeklindeki açıklama platformun kolay kolay ülke pazarını terk etmeyeceğini gösteriyor. Aynı zamanda Netflix'in Türkiye için yaptığı yatırımlar da azımsanmayacak kadar çok.

HABER: Mazlum Günhan
mazlumgunhan@webmgon.com

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0