Gerçek hikayesiyle öne çıkan Türk İşi Dondurma oyuncu kadrosu ve konusuyla çok iddialı

1. Dünya Savaşı yıllarında geçen hikayesiyle dikkat çeken Türk İşi Dondurma, oyuncu kadrosu ve konusuyla beğeni topladı. Ayrıca Türk İşi Dondurma fragmanı da oldukça iddialı...
Türk işi dondurma
Türk İşi Dondurma 
Bu hafta vizyona girecek farklı türden pek çok yapım bulunuyor. Bunlar; Güven, Güzel Oğlum,  Kadavra, Kıyamet, Marid ve Türk İşi Dondurma. Bu filmlerin arasında en çok dikkat çeken ise gerçek bir olayı beyazperdeye aktaran "Türk İşi Dondurma" oluyor. Aslında film, "Turkish-i Dondurma" adıyla beyazperdeye girmesi bekleniyordu. Fakat alınan kararla beraber film isminde değişikliğe gidildi. Türkiye'de geçen sene çok ses getiren ve Oscar aday adayı olan Ayla filminin yönetmeninin çektiği yapım tarih ve dram türünde sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Bu arada Türk İşi Dondurma'nın kadrosunda yerli ve yabancı çok sayıda isim bulunuyor. 1915 senesinde 1. Dünya Savaşı'nın ikinci yılında geçen filmde, Avusturalya'da yaşayan iki Türk'ün maceralarını konu ediyor. Çekimleri geçen aylarda tamamlanan yapım oldukça iddialı. Peki filmin kadrosunda kimler var? Diğer detaylar haberin devamında...

İŞTE TÜRK İŞİ DONDURMA OYUNCU KADROSU VE KONUSU


Vizyon tarihi 15 Mart olarak açıklanan ve bu cuma gösterime girecek olan Türk İşi Dondurma'yı Ayla filmini de yöneten Can Ulkay yönetiyor. Piyanist Fahir Atakoğlu'nun imzasını taşıyan filmin müzikleri de beğeni topladı. Bu arada dikkat çeken gerçek hikayeyi ise Gürkan Tanyaş senaryolaştırıyor. Ve Turk İşi Dondurma'nın Türkish-i dondurma)
oyuncuları arasında; Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay'ın yanı sıra Caner Kurtaran, Marleen Mathews, Tristan Alexander, James Farley, Alma Terziç, Carl Warthon da bulunuyor.  

Ayrıca Mustafa Uslu'nun yapımcılığını gerçekleştirdiği Türk İşi Dondurma'nın konusu kısaca şöyle: Avustralya’da yaşayan iki Türk, geçimlerini devecilik ve el arabası ile dondurma satarak sağlar. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir. Ancak, yetkililer onların adadan çıkmalarına izin vermez. Bu sırada Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya başlanır. İngilizler’in Avustralya’da asker devşirmek için broşür dağıttığını öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da vermeye karar verir. 



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0