Ucuz Telefon Arayanlara General Mobile GM 8 GO! (GM8 Go özellikleri)

General Mobile'ın iki yeni telefonundan biri olan GM 8 Go, fiyatı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. Hafif Android olarak bilinen Android GO işletim sistemli General Mobile GM 8 Go, MWC etkinliğinde tanıtılmıştı. İşte General Mobile GM 8 Go fiyatı ve özellikleri.
General mobile
Gm8 go

General Mobile, bu yıl satışa sunduğu iki telefonla dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor. Dünya Mobil Kongresinde (MWC)  iki yeni telefon modeli olan GM 8 ve GM 8 Go'yu duyuran General Mobile, donanımsal ve yazılımsal özellikleriyle öne çıkan cihazları piyasaya sürmeye başladı. Orta segmente hitap eden GM 8'in yanında giriş seviyesi kullanıcıların tercih edeceği GM 8 Go da yine beğeni topladı. Peki General Mobile GM 8 Go hangi yönleriyle öne çıkıyor?  "Android GO" olarak lanse edilen Android'in kısıtlanmış ve düşük performanslı sürümü bu telefonda kullanılmış durumda.

Yani General Mobile GM 8 Go, hafifletilmiş Android 8.1 Oreo ile kutudan çıkacak. Bu da telefonu diğer benzer özelliklere sahip modellerden ayıran en önemli detayı olarak gösterilebilir. Rusya, Azerbaycan gibi birçok ülkede satılacak olan General Mobile GM 8 Go, geçtiğimiz hafta satışa çıktı. Google'ın da önem verdiği GM 8 Go, aynı zamanda ilk Android Go'lu telefon olarak da kayıtlara geçti. Peki General Mobile GM 8'in özellikleri neler? En önemlisi de General Mobile GM 8 Go'nun fiyatı ne kadar olur? Merak edilen bu soruların yanıtı haberimizin devamında.

GM 8 Go, Ucuz Ama Android'in Son Sürümlerini Kullanacak!


General Mobile GM 8 Go'nun ekran özelliklerine baktığımızda; 5.5 inçlik, İPS ve HD+ bir ekran görüyoruz. Öte yandan telefonun pil değerleri de oldukça dikkat çekiyor. Kutudan 3500 mhA değerinde bir pil ile gelecek olan GM 8 Go, satışa sunulduktan birkaç ay sonra daha büyük bir batarya da kullanıcılar için piyasaya sürülecek.  ShiftDelete'den Hakkı Alkan'ın MWC 2018 etkinliğinde aktardığı bilgiye göre; GM 8 Go'nun 5000 mhA'lik  büyük bataryası da çok yakın zamanda gelecek. Tabi General Mobile GM 8 Go'nun kamerasından da bahsetmeden olmaz. GM 8 Go'nun arka kamerası 13 MP değerindeyken, selfie yani ön kamerası ise 5 mega piksel. Bu arada telefonun ön kamerası F2.2 diyafram açığına sahipken arka kamera ise F2 değerinde. General Mobile'ın giriş seviyesine hitap eden yeni telefonu GM 8 Go da  MediaTek MT6739 işlemcisi kullanılmış durumda.
Android go
General Mobile Gm8 go
1.4 GHz işlemcili 4 çekirdek kullanılan cihaz 1 GB RAM ve 16 GB depolama alanına sahip. WİFİ 802 11 donanımı ile kullanıcıya sunulan General Mobile GM 8 Go, Android'in en son sürümü olan 8.1.0 Oreo ile destekleniyor. Tabi bu sürümünün "Android lite" olarak tanımlanan Android GO ile geldiğinin altını  bir kez daha çizmek lazım. Yine, parmak izi okuyucu teknolojisi ile desteklenmiş olan General Mobile GM 8 Go, FM radyo özelliğine da sahip. Bu sayede internetsiz karasal radyo yayınlarını dinlemek mümkün oluyor. General Mobile'in yeni telefonunun özelliklerini bu şekilde kısaca özetleyebiliriz. Bakalım General Mobile GM 8 Go kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak?

Bu arada sizce General Mobile GM 8 Go alınır mı? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Yeni gelişmeleri Facebook ve Twitter sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

  1. Halime Gülsoy5/10/2018

    Sizce General Mobile GM 8 go alınır mı gm 8 go yorumları ne yönde bana yardımcı olurmusunuz? bunu babama almak istiyorum

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0