Telefon Ekranını TV'ye Aktarmanın En Kolay Yolu!

Telefon ekranı nasıl kablosuz olarak televizyona aktarılır? Bu rehberimizde en basit haliyle bu soruya yanıt vereceğiz.  Telefonu TV'ye WİFİ ile bağlamanın kablodan daha pratik olması birçoğumuzun tercih sebebi oluyor. İşte telefon ekranını TV'ye bağlama yöntemi...
Tv
Tv
Telefonların ve televizyonların akıllı hale gelmesi bir çok işimizi kolaylaştırdığı bir gerçek. Ancak akıllı telefon ve televizyonlar bazı ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Çoğu zaman akıllı telefonumuzda bulunan bir videoyu veya bir fotoğrafı büyük bir şekilde görüntülemek isteyebiliyoruz. Tabi bir aile veya arkadaş ortamında da telefonu Tv'ye bağlama durumu oluyor. Ancak şu an için Tv'yi telefona bağlamak çokta kolay sayılmaz. Peki ama telefon ekranını Tv'ye bağlamanın kolay bir yolu var mı? Telefon ekranını  direkt olarak televizyona aktarmanın iki yolu bulunuyor. Birincisi kablo yardımıyla USB ile TV'yi  telefona bağlama, ikinci yol ise WİFİ aracılığıyla telefon ekranını  TV ekranına yansıtmak mümkün. 

Ancak USB kablosuyla telefon ekranını TV'ye bağlamak maaliyetli bi yöntemdir. Tabi en iyi kaliteyi de bu yolla alsak da pek tercih edilmez. Birçok kişi genel itibariyle WİFİ ile telefon ekranını TV'ye aktarıyor. Bizde bu rehber yazımızda en kolay, en pratik yol olan kablosuz telefon ekranını TV'ye.bağlamayı anlatacağız. Aşağıda resimli bir şekilde telefon ekranını televizyona aktarma yöntemi anlatılmıştır. Ancak her telefonun ve televizyonun ayarları farklılık gösterebilir. Marka ve modele göre söz konusu ayarlara ulaşmak farklılık gösterse de aslında yöntem aynı.

İşte Adımı Adım Telefon Ekranını TV'ye Aktarma Yolu


Her şeyden önce telefonumuz ve TV internete bağlı olmalıdır. Ve her iki cihaz da aynı internet ağına bağlı olmazsa işlemler yapılamaz. Bu nedenle ev interneti kullanmıyorsanız telefondaki interneti televizyonunuzla paylaşmayı tercih edebilirsiniz. Ya da bir başka telefonun internetini hem kullanacağınız telefona hem de televizyona bağlayabilirsiniz.

1. İşlemlere televizyon ile başlayalım. İlk olarak TV'nin bir internet ağına bağlı olduğundan emin olun. Daha sonra televizyon menüsünden Ayarlar kısmına girin ve buradan "Kablosuz Ekran Aktarma" seçeneğini bulun. Bu bölüme eriştiğinizde kablosuz ekran aktarımının açık olması gerekir, değilse de açmanız lazım.
Akıllı tv
Tv
2. Ve şimdi de telefona geçiyoruz. Sırasıyla; Menü, Ayarlar, Ekran ve burada da "Yayınlama Ekranı" kısmına girin. Eğer ki Yayınlama Ekranı ayarlarını bulamıyorsanız, Ayarlar bölümünde arama seçeneğini  kullanarak da Yayınlama Ekranı özelliğini görebilirsiniz. Daha sonra burada telefon ekranını TV'ye aktarmak için yayınlama ekranını açın. Söz konusu ayarları yaptıktan sonra Tv'nin kimliği ekranınıza düşecektir. Son olarak yapacağınız tek bir işlem kalıyor. Gördüğünüz Tv ismine bir kez telefondan dokunduğunuzda bağlantı kurulmuş olacaktır.
Telefon
Telefon ayarı
Yeni gelişmeleri FACEBOOK ve TWİTTER  sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0