Prosox Kimdir? Prosox Hacker Grubu Filistin'e Neden Destek Oldu?

Şu sıralar yaptığı hack saldırılarıyla gündemi işgal eden hacker grubu Prosox, dünyada konuşulmaya devam ediliyor. Shakira ve Adele gibi ünlülerin yanı sıra Despacito şarkısının videosunu YouTube'da hackleyen Prosox kimdir? İşte Prosox hack grubu hakkında detaylar.
Hack prosox
Prosox
Prosox hacker grubu, YouTube'u hackleyerek Google'ı çok zor durumda bıraktı. Dünyaca tanınan pek çok şarkıcının YouTube kanalının yanı sıra hit olmuş video klipler de Prosox tarafından hedef seçildi. Siber korsanlar son zamanlarda çokça dinlenen ve dillere pelesenk olan "Despacito" şarkısını YouTube'da tamamen sildi. Peki Prosox, Despacito şarkısını neden özellikle seçti? Hacker grubundan bu konuda net bir açıklama yok ama şu an YouTube'da en çok izlenen bir videoyu hedef almak sanırız mesajın herkese ulaşması için doğru bir tercih.

Öte yandan Despacito şarkısının video klibi YouTube'da tüm zamanların en çok izlenen videosu ünvanına sahip. Dolayısıyla bu da Prosox hacker grubunun şarkıyı neden sildiğini anlatıyor galiba... Tabi Prosox bununla da yetinmedi. Prosox, Shakira ve Adele başta olmak üzere birçok dünyaca tanınan sanatçının ya şarkısını sildi ya da varsa YouTube kanalı onu kaldırdı. Ayrıca YouTube'u hackleyen Prosox, bazı video kliplerin de kapak resmini değiştirdi. Peki Prosox'ın amacı ne? Prosox hack grubu ne gibi bir mesaj veriyor? İşte merak edilen soruların yanıtı!

Prosox Kimdir? Prosox'ın Filistin Mesajı Dikkat Çekiyor!


Prosox  yeni bir hacker grubu değil. 2015 yılında da gündeme gelen hacker grubu, belki bugünkü gibi çok ses getirmese de yine haberlere konu olmayı başarmıştı. Bu arada "Prosox kimdir?" Sorusuna net bir yanıt vermek oldukça zor. Zira hacker grubu kendi hakkında açıklama yapmaktan kaçınıyor. Her ne kadar Prosox hack saldırılarını eğlence olsun diye yapıyor düşüncesi hakim olsa da aslında grup, pek öyle düşünmüyor. Ezilenlerin yanında olduğunu defalarca sosyal medyada dile getiren hacker grubu özellikle İsrail'in Filistin halkına karşı olan tutumuna dikkat çekmek için hack girişimlerinde dikkat çeken mesajlar veriyor. Prosox'ın YouTube'u hacklemesinde de Filistin mesajı öne çıkıyor. "Özgür  Filistin ve Filistine'sahip çık" gibi  mesajları öne çıkararak gündeme oturdu.

Avrupa'da yaşadıkları tahmin edilen ve Sol, Sosyalist görüş çerçevesinde hareket edildiği sanılan bu hacker grubunun içerisinde farklı milletlerden hackerların olduğu bilinmekte. Son olarak YouTube'u hackleyen Prosox, daha çok konuşulacak gibi görünüyor.




Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0