Artık Doğru Bölümü Ve Doğru Üniversiteyi Seçmek Daha Kolay!

internet devi Google'dan Üniversite tercihlerini kolaylaştıracak büyük bir portal. Tercih robotu olarakta adlandırabileceğimiz sistem, ücretsiz ve basit kullanımıyla dikkat çekiyor. 18 Temmuz'da üniversite  tercihi yapacak adaylara kolaylık sağlayacak Google'ın bu hizmetine ilişkin tüm detaylar haberimizde.

Google
Google Tercih Robotu


Artık Google Üniversite Seçimim  İle Tercihler Daha Kolay!


Google'ın geçtiğimiz aylarda Türkiye'de duyurduğu Google Üniversite Seçimim sistemi 2016-2017 üniversite tercih dönemini ve daha sonraki tercih dönemlerinde karar vermeyi ve en uygun bölüm, üniversitenin seçimini kolaylaştıracak gibi görünüyor. Google'ın YGS öncesi Türkiye'de duyurduğu bu yeni sistem, kolay kullanımı ve basit arayüzüyle oldukça kullanışlı. Öte yandan mobil cihazlarda da son derece kolay kullanılıyor. Google'ın tercih robotu üç ana başlıkta hizmet vermekte.
Üniversite seçimini en önemlisi de bölüm seçimi için adaylara kolaylık sağlayacak tercih robotu, uzman görüşlerini ve mezunlardan bilgi almayı aynı platform üzerinden sunuyor. Üstelik tüm bunlar ücretsiz.
18 Temmuz 2016'dan sonra başlayacak olan üniversite tercihleri öncesi pek çok tercih yapacak aday bu sistemden habersiz. Yine pek çok kişi amatörce hazırlanan, güncel olmayan tercih robotlarından medet umacak. Ancak "Google Üniversite Seçimim" platformu güncelliğiyle ve üniversitelerle işbirliği yapmasıyla daha kullanışlı. Şimdi gelin "Google Üniversite Seçimim" sistemine daha yakından bakalım.

Google Üniversite Seçimim - Keşfet

Google'ın tercih robotunun bu bölümü adayların işini kolaylaştıracak en önemli bölüm. "Google Üniversite Seçimim" anasayfasında bizleri ilk karşılayan bu başlıkta adaylara birkaç seçenek sunuluyor. Bu seçeneklerden biriyle devam eden aday, kendine uygun üniversiteyi keşfediyor. Tercih yapacak aday  üniversite keşfi için:
KONUM, PUAN veya BÖLÜM başlıkları içinden birini seçerek o başlık altında bulunan üniversiteleri inceleyebilir ve keşfedebilir. Burada üniversiteleri sanal olarak gezebilir veya üniversite hakkında daha fazlasına ulaşmak mümkün. 

Google Üniversite Seçimim - Bağlan


Üniversite tercihi yapacak birçok kişinin kafasında oluşan soru işaretlerini giderecek başlıkta 
akademisyenler (üniversite hocaları) ve üniversite öğrencileri adaylara yardımcı olmaktadır.
Google tercih robotunda bu başlığa girenler
Üniversite öğrencileri, akademisyenler ve önemli uzmanlardan önemli bilgiler almaya başlar.  Destek, öneri ve ipuçları almak için Google Hangouts’taki oturumunuzu açmanız gerekmektedir.  Her gün yeni konular ve yeni uzmanlar bu bölümde bilgilerini paylaşmaktadır. Peki burada ne gibi bilgiler paylaşılıyor? Üniversite öğrencilerinin deneyimleri, uzmanlardan kariyer planlamaları, bölümler hakkında ipuçlarının yanı sıra Üniversite seçimini yapacak olan, ancak  kararsız kalan veya bilgisiz olan adaylara pratik bilgileri bulabilmek mümkün.

Google Üniversite Seçimim - İlham Al


"Bölümleri derinlemesine keşfedin, mezunlardan tavsiyeler alın ve kariyerinizi inşa edin." sloganıyla üniversite tercihlerini yapacakları mezunlarla buluşturan bölümde, adayların  tercih edeceği bölümün mezunları pratik bilgiler ve ipuçlarını paylaşıyor. En önemlisi de bölüm mezunları bölümü tercih edeceklere deneyimlerini sunuyor. Bizce Google tercih robotunun en önemli ve muhakak incelenmesi gereken bölümü "İlham Al" başlığıdır. Çünkü birçok kişi seçtiği bölümün kurbanı olabiliyor.  Yine birçok kişi yanlış bölüm tercihinden ötürü işsiz kalabiliyor. Bu gibi durumlarla karşılaşmak istemeyen adaylar İlham Al başlığını incelemelidir.  Canlı olarak yayınlanan bilgilendirmeler ne zaman başlayacağı, eski kayıtlar gibi birçok konu yine bu başlık altında yer almaktadır.

Vee! Üniversite tercihlerine  bir hafta kala  "Google Üniversite Seçimim"  sistemini kısaca sizlere tanıtmış olduk.  Tercih dönemi boyunca Webmgon ekibi üniversite adaylarına her konuda yardımcı olmak için hazır. Siz de Webmgon.com'un  Facebook ve Twitter hesaplarını takip ederek sizi ilgilendiren haberlerden haberdar olabilirsiniz. Tercih döneminde ve sonrasında sizleri bekleyen konular:
- Tercih yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Öğrencilerin ağzından.
- Hangi bölüm mezunları işsiz kalmıyor?
- Burs başvuruları konusunda önemli ipuçları
Ve daha fazlası için Webmgon'u sosyal medyada takip edin.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0