İşte Virüs, Salgın ve Kaos Konularını Ele Alan 5 En İyi Film! (Corona virüs Film Önerileri)

Korona Virüs nedeniyle dünya genelinde panik havası yaşanıyor. Pek çok ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildiği haberleri geliyor. Önlem amaçlı evden çıkamayan insanlar, evde izleyeceği filmleri araştırmaya başladı. Biz de virüs, salgın ve kaos konularını ele alan 5 filmi derledik.
Korona virus filmleri
Film
Corona nedeniyle çok sayıda ülkede pek çok insan evinden çıkamıyor. Dolayısıyla evde zaman geçirmek adına film izleme gibi eğlenceli şeylere başvuruluyor. Şu an dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs nedeniyle insanlar benzer konuları ele alan yapımları araştırmaya başladı. Daha önce çekilmiş ve kaos, salgın ve virüs konulu filmleri sayısı bir hayli fazla. Peki Corona benzeri konuları ele alan filmler hangisi? Bu haberde virüs ve ölümcül salgınları ele alan 5 filmi derledik.

İŞTE VİRÜS, KAOS VE SALGINI ELE ALAN 5 FİLM?


Karantina ( (Quarantine))


2008 yapımı gerilim filmi İMDb'de 5.9 puan almış durumda. John Dow Dowdle' tarafından yönetilen film, ABD - İspanya ortak yapımı olarak beyazperdeye girmişti. Ayrıca Karantina filminde Jennifer Carpenter,  Jay Hernandez, Columbus Short ve Johnathon Schaech gibi isimler yer alıyor.
Konu: Bir televizyon muhabir olarak çalışan Angela Vidal, yanında kameramanı Los Angeles itfaiyesinde bir haber peşindedirler. Gece vardiyasını programlarına konu etmek için beklerken, 911’e gelen bir telefon, rutin geceyi unutulmaz bir dehşete çevirecektir. Gittikleri küçük bir apartmanda bir kadının kanı donduran çığlığı duyuluyordur. Kadın ne olduğu anlaşılmayan birşey tarafından etki altındadır ve bina karantinaya alınır. Oradaki tüm iletişim araçları kesilmiştir ve binanın karantinaya alınması kaldırılınca olanlarla ilgili ellerindeki tek kanıt basının video kayıtları olmuştur.

Salgın (The Crazies)


2010 yılında vizyona giren bilim-kurgu türündeki Salgın filmini Breck Eisner yönetiyor. İkinci kez çekilen ABD yapımı filmin oyuncu kadrosunda Timothy Olyphant, Radha Mitchell ve Danielle Panabaker gibi isimler yer alıyor.
Konu: The Crazies? Orta Batı'da sessiz, sakin bir kasabada yaşayan bir karı-kocanın, teker teker deliren arkadaşlarına ve yakınlarına karşı yaşam mücadelelerini konu alıyor.

12 Maymun


Yine bir salgın filmi olan 12 Maymun, ilk başlarda sıkıcı ilerlese de daha sonra olaylar hareketleniyor. Netflix'ten de izlenebilen film, 1995 yılında çekilmiş. İMDb'de 8 puan alarak dikkat çeken yapım, dram - gizem türünde. Terry Gilliam'ın yönettiği 12 Maymun'un oyuncu kadrosunda; Brad Pitt, Bruce Willis ve Madeleine Stowe yer alıyor.
Konu: Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Vir7s sonrası çeşitli araştırmalar yapılarak tedbirler alınmaya çalışır. Film zamana yolculuk yapılarak salgının ortaya çıkış sebebi belirlenmeye çalışılıyor. 

Sen, Sen Değilsin ( You're Not You)


2014 ABD yapımı olan filmin yönetmenliğini George C. Wolfe gerçekleştiriyor. Senaryosunu Shana Feste, Jordan Roberts ikilisini kaleme aldığı yapımın oyuncu kadrosunda; Hilary Swank, Emmy Rossum, Josh Duhamel, Loretta Devine gibi isimler yer alıyor.

Tehdit (Outbreak)


1995 yılında gösterime giren film, gizem ve dram türünde. Wolfgang Petersen tarafından yönetilen yapımın başrollerinde
Dustin Hoffman, Rene Russo gibi isimler yer alıyor.
Konu: Bulaşıcı hastalıklar uzmanı albay, Zaire’de ortaya çıkan çok ciddi ve ölümcül bir virüsü araştırmakla görevlendirilir. Araştırmaları sonucunda virüsün Amerika’ya da geldiğini tespit eder. Eğer önlem alınmazsa birkaç hafta içinde bütün Amerika’yı yokedebilecek kadar tehlikeli bir virüstür bu. Virüs uzmanı olan eski eşinin de yardımıyla California’da bir kasabada başlayan virüs salgınını kontrol altına almayı başarırlar.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0