Koronavirüs Nedir? Corona virüs Nasıl Bulaşır ve Belirtileri Neler? İşte Covid-19 Hakkında Bilinmesi Gerekenler...

Korona virüs nedeniyle dünya genelinde panik havası hakim. Öte taraftan Corona hakkında yalan yanlış bilgiler de sosyal medyada adeta virüs gibi yayılıyor. Peki Corona virüs nedir? Corona virüs nasıl bulaşır ve belirtileri neler? İşte uzmanların verdiği bilgiler... 
Coronavirus
Corona
Dünya çapında Corona virüs olarak bilinen Covid-19, an itibariyle tüm ülkelerde yayılmış durumda. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre ülkemizde de 47 vaka bulunuyor. Yurttaşlar Korona'dan korunmak için çeşitli önlemler almaya başladı. Ancak sosyal medya ve internet ortamında yanlış bilgi virüs kadar hızlı yayılıyor.  En basitinden "Korona nedir?" ve "Korona nasıl bulaşır?" gibi soruların yanıtları bile abartı ve yanlış bilgilerle verilmekte. Biz de bu haberde uzmanların verdiği bilgiler doğrultusunda Corına virus hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. 

KORONAVİRÜS NEDİR?


İnsanları enfekte ettiği bilinen yedi farklı tipte Koronavirüs vardır. Bu virüslerin birçoğu hafiftir ve soğuk algınlığına neden olur, ancak virüsün bazı formları, özellikle MERS-CoV ve SARS-CoV ciddi hastalıklara neden olabilmektedir. (CoV: Corona Virus)
Şu anda haber manşetlerinin tepesinde olan Koronavirüs formu 2019-nCoV'dir ve aynı zamanda yeni koronavirüs veya Wuhan koronavirüsü olarak da adlandırılır.30 Ocak'ta Dünya Sağlık Örgütü (WHO) küresel acil durum ilan etti. Resmi olarak "Uluslararası Bir Sorun- Halk Sağlığı için Acil Durum" olarak bilinen bu terim, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, potansiyel olarak eşgüdümlü uluslararası bir müdahale gerektiren ve birden fazla ülke için bir halk sağlığı riski oluşturan "olağanüstü bir olayı" tanımlamak için 
kullanılmaktadır.

KORONAVİRÜS NASIL YAYILIR VE HANGİ BELİRTİLERİ GÖSTERİR?


Koronavirüsler; tipik olarak enfekte bir kişiden öksürme veya hapşırma ile havaya geçen solunum damlaları yoluyla diğer insanlara yayılır. Virüs bulaşmış bir yüzeye dokunmak, ellerinizi yıkamadan önce ağzınıza, burnunuza veya gözlerinize dokunmak ya da enfekte olmuş bir kişiyle tokalaşmak gibi yakın temaslar virüsü yayabilir. Koronavirüsüne yakalandığı teyit edilen kişilerde şu belirtiler görülür:
-Ateş
-Öksürük
-Nefes darlığı
Semptomlar, kişi virüse maruz kaldıktan 2 ila 14 gün sonra ortaya çıkabilir ve etkisi hafiften ciddi vaka durumuna kadar değişiklik gösterebilmektedir.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0