Coruna Nedeniyle Hamilelerde Ölüm Oranı Yüksek! İşte Hamileler için KoronaVirüs Önlemleri

Corona Virüs yaşlıları tehdit ettiği kadar hamileleri de ciddi anlamda tehdit ediyor. Yapılan açıklamalara göre Corona Virüs nedeniyle ölen hamilelerin sayısında artış yaşanıyor. Op. Dr. Betül Görgen, hamilelere Corona Virüs için alacağı önlemleri aktardı.
Korona virüs
Corona
Corona Virüs Türkiye'de de görüldü. Bu da ülkede paniğe yol açarken ciddi önlemleri de beraberinde getirdi.. Çok sayıda ülkede görülen Corona, en çok İtalya, İran ve Çin'de ölümlere neden oldu. 5 bine yakın kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs, en çok yaşlıları etkilediği biliniyordu. Ancak son gelen haberlere göre hamileler de ciddi risk altında. Hamilelerin Corona nedeniyle ölümünde artış yaşandığı ifade ediliyor. Op. Dr. Betül Görgen, bu kapsamda önemli bilgiler paylaştı. Peki hamileler Corona'dan nasıl korunabilir? İşte uzmandan hamilelere yönelik Koronavirüs tedbirleri.

HAMİLELERDE ÖLÜM ORANI YÜKSEK


Bilim dünyası, hamilelerin virüsten nasıl etkileneceği konusunda sınırlı veriye sahip.Virüsü kaptığınızdan şüpheleniyorsanız öncelikle pnömoni (akciğer iltihabı) ve grip gibi yaygın nedenleri kontrol ettirmelisiniz. Hamile kadınların bağışıklık sistemleri kolayca düştüğü için solunum yolu hastalıklarına karşı iyi bir direnç gösteremezler. Bu yüzden, 2003 SARS salgını ve 2009 H1N1 salgını gibi salgınlar sırasında hamile kadınlarda daha yüksek ölüm oranları görüldü. "Bir ebeveyn Koronavirüs ile enfekte olursa, doğmamış çocuklarına virüs muhtemelen bulaşmayacaktır." diyen Op. Dr. Betül Görgen, sözlerini şöyle sürdürdü: Çünkü fetüsten geçtiğini bildiğimiz herhangi bir solunum virüsü yok. Daha önceden kayıt altına alınan doğumlar bunu doğruluyor.

HAMİLELER KORONA VİRÜSE KARŞI NASIL KORUNMALI?


Hamilelik, vücudun grip gibi enfeksiyonlarla savaşmasını zorlaştırır, bu nedenle grip hastalığının önlenmesi için grip aşısı yapılmalı.Düzenli el yıkama ve el dezenfektanlarının kullanılması, Koronavirüsün yayılmasını ve diğer bulaşıcı hastalıkları önleyebilir. Hamileyseniz hava sirkülasyonunun iyi olmadığı kalabalık alanlarda bulunmamaya özen göstermelisiniz. Ancak bu yerlerden birine girmeniz gerekiyorsa, ek koruma için Koronovirüs geçirmeyen bir yüz maskesi takmalısınız.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0