Telefonunuz Suya Düştüyse Bu 4 Yöntemle Kurtarabilirsiniz!

Eğer telefonunuza su teması oldu ise yapacağınız bazı küçük şeylerle kurtarabilirsiniz. Aynı zamanda yapacağınız yanlışlar ise cihaza ciddi zararlar verebilir. Peki telefona sıvı teması olduğunda ne yapmak ve ne yapmamak lazım? 
Telefon su
Telefon
Gün içerisinde her an her yerde yanımızda olan cep telefonlarımız bazı kazalar  sonucu kullanılamaz hale gelebilir. Bu kazalardan en çok cihaza zarar veren de su teması. Hayatımızı kolaylaştıran akıllı telefonlarımız suya düştüğünde ciddi hasarlar alabiliyor. Ve dolayısıyla da telefonların içerisindeki veriler de kaybolma durumu söz konusu. Telefonlara su teması olması halinde bazı yapılması ve yapılmaması gerekenler bulunuyor. Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, telefonlara sıvı teması sonrası yapılması gerekenleri ve doğru bilinen yanlışları sıraladı.

Telefona Su Teması Olduğunda Şunları Yapın:


1. Telefonunuzu sudan hemen çıkarın. Telefonunuz suyla temas ettiğinde yapılacak ilk şey, hemen sudan çıkarmaktır. Su altında ne kadar az zaman harcanırsa, genel olarak o kadar az hasar görüyor.
2. Telefonunuzu hemen kapatın ve açmayın. Telefonunuz ıslandıktan sonra yapılacak en önemli işlemlerden biri, telefonu kapatmak ve tekrar açmaya çalışmamaktır. Çünkü telefonunuz çalışıyor gibi görünüyor olsa da bunun yanlış bir güvenlik durumu olduğunu düşünmeniz gerekiyor.
3. Bataryayı, SD kartı ve SIM kartını çıkarın. Bir sonraki adım, elektriksel hasar olasılığını ortadan kaldırmak için telefondan batarya, SD Kart ve sim kartı gibi diğer parçaları çıkarmak olmalıdır. Bu sadece telefonunuza içerideki parçalar olmadan kuruma şansı vermekle kalmaz, aynı zamanda verilerinizin kaybolmasını önlemek için size daha iyi bir şans verir. Eğer telefonun pili çıkmıyor ise diğer aksesuarları çıkarmanız yeterli olacaktır.
4. Telefonunuzu havlu ile kurutun. Son olarak, telefonunuzu bir havlu veya yumuşak bir bezle hafifçe kurutmaya çalışın. Daha fazla nem emebilirseniz, telefonun kuruma şansı artırırsınız.

Doğru Bilinen Yanlışlar: Veri Kurtarma Hizmetleri Müdürü, kullanıcıların telefonun su teması olduğunda yaptığı bazı yanlışları aktardı. Yapılan yanlışlar şöyle sıralandı: Su ile temas ettikten sonra cihazı açmaya çalışmayın. Su hasarının devam etmesinden sonra telefonunuzu açmak, kısa devreye neden olur ve dahili parçaların korozyonu hızlanır. Cihazınızı kedi kumu veya silika jel içine koymayı denemeyin. Bu çözümler sadece geçicidir ve telefonunuzu nihai arızalardan kurtarmaz. Çalışmalar, telefonunuzu sadece hava ile kendi kendine kurumaya ayarlamanın daha fazla su çıkardığını gösteriyor. Cihazı kuruturken saç kurutma makinesi gibi herhangi bir ısı kaynağı kullanmaktan da kaçının. Bunlar yalnızca telefonunuzu aşırı ısıtırken, suya ve elektrik sorununa ısıyı da ekleyerek bileşenlere zarar verir

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0