400 TL'den Az Elektrik Faturası Ödeyenler Şükrediyor!Aras Elektrik Fatura İtirazlarına Bakın Ne Cevap Veriyor?

Doğu Anadolu bölgesinde pek çok il ve ilçede elektrik dağıtım ve satış hizmeti sunan Aras EPSAŞ bir başka deyişle Aras Elektrik, geçtiğimiz ay çok sayıda il ve ilçede sayaç değişikliği yaptı. Sayaçların değişmesiyle beraber 400 TL'den aşağı fatura gören yurttaşlar şükrediyor.
Aras epsaş
Aras
Aras Elektrik olarak da bilinen Aras EPSAŞ, Doğu Anadolu'da Ağrı, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars ve daha pek çok ilde elektrik dağıtım ve satış hizmeti veriyor. Şirket, yaklaşık 3 ay önce pek çok müşterisinin elektrik sayacını yenilemeye başladı. 1 ay önce sayaç yenileme işlemleri tamamlandı. Bu arada Aras EPSAŞ tarafından değiştirilen sayaçların bedeli ise parça parça müşterilerin faturalarına yansıtılarak tahsil edilmeye başlandı. Yani yurttaşların talebi olmadan sadece kaçak elektrik kullanımının önüne geçme gerekçesiyle değiştirilen elektrik sayaçlarının bedelini şirketin tüm müşterileri tarafından karşılanıyor. Ancak sorun bununla da kalmıyor. Özellikle Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki çok sayıda şirket müşterisi yüksek faturalara isyan ediyor.

FATURANI ÖDE SONRA GEL İTİRAZ ET!


Çok sayıda il, ilçe ve köyde yenilenen elektrik sayaçlarından sonra Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi başta olmak üzere pek çok yerde yurttaşlara yüksek faturalar geliyor. Webmgon'un ulaştığı bazı yurttaşlar ciddi iddialarda bulunuyor. Kimilerine 1000 TL, kimilerine ise en düşük 400 TL fatura geliyor. Sitemize konuşan Yusuf Şahin, "son 3 faturam arasında en düşük 400 TL'yi gördüm. 400 TL faturaya şükür eder olduk" sözleriyle yüksek faturalara isyan ediyor. Öte yandan Aras EPSAŞ müşterileri yüksek faturalar itiraz etmek için kuruma başvurduğunda ise "önce faturayı öde sonra gel itiraz et" şeklinde yanıt alıyorlar. Yine sitemiz Webmgon.com'a konuşan S.Y, "bana 740 TL fatura geldi. Bunu yüksek bulunca Aras Elektrik'e itirazda bulundum. İtirazımın değerlendirilmesi için faturayı ödemem gerektiği ifade edildi. Ancak o kadar tutarı ödeyecek durumum yok. Dün de mesaj geldi. Cuma günü gelip enerjiyi keseceğiz dediler. Sesimizi duyan yok, bunlara kalırsak halimiz duman..." ifadelerini kullandı.
Doğubayazıt Aras EPSAŞ yetkililerine ulaşmaya çalıştık. Ancak ilgili yetkililer açıklama yapmaktan kaçınıyor. Şirketin çağrı merkezindeki çalışanlar ise "faturalar ödenmeden itirazlar gerçekleştirilemiyor" açıklamasını yapıyor. 

Yurttaşların yaşadığı bu sorun her geçen gün katlanarak sürüyor. Aras Elektrik'ten hizmet alan müşteriler yetkililerden yardım bekliyor. Doğubayazıt'ın yerel gazetelerinden biri olan Doğubayazıt Gazetesi'nden Nezir Çelik de duruma dikkat çekerek olayı "soygun" olarak nitelendiriyor. Çelik, AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve AkP Doğubayazıt İlçe Başkanı Av. Mustafa Konyar'a çağrıda bulunuyor.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0