Efsane Cuma (Black Friday) Kargo Firmalarını Vurdu! Müşteriler Tepkili, Siparişlerde Gecikme Var...

Türkiye geneli tüm kargo şirketlerinde beklenenin üstünde bir yoğunluk oluştu. Müşteriler 1 haftadır kargolarında hareket olmamasından şikayetçi. İşte Efsane Cuma'nın kargo şirketlerine yaşattığı yoğunluk.  
Efsane cuma
Efsane Cuma
Dünya genelinde Black Friday, Türkiye'de Efsane Cuma başta olmak üzere çeşitli adlarla anılan Cuma indirimleri sona erdi. Pek çok marka ve firma çılgın indirimlerle müşterinin dikkatini çekmeye çalıştı. Müşteri ise ihtiyacına uygun ürün ve hizmetleri ucuza getirmek için fırsat kovaladı. Her ne kadar ülkemizde Black Friday kampanyalarının şişirildiği yönünde yoğun bir şikayet olsa da milyonlarca kişi çok sayıda e-ticaret sitesinde binlerce ürün aldı. Alışverişini yapıp ödemeyi de gerçekleştiren insanlar, şimdi de kargo firmalarına yöneldi. Ancak yurt içi neredeyse tüm kargo şirketleri kilitlendi. Zira bir anda yığılan kargolar, var olan kapasiteyi aştı. Pek çok e-ticaret  sitesi müşterisi alışveriş yaptığı firmayı arıyor. Firmalar ise herhangi bir kargo hareketi olmadığı için müşteriyi ilgili kargo şirketine yönlendiriyor.

GECİKMELER 20 ARALIK GÜNÜNE KADAR SÜREBİLİR


Şu anda bazı e-ticaret şirketleri ve kargo firmalarının müşteri hizmetleri arandığında "Değerli müşterimiz, yaşanan yoğunluk nedeniyle ürünlerinizin size ulaştırılmasında  gecikmeler yaşanmakta. Konu ile ilgili çalışmaktayız." şeklinde anonslar duymamak kaçınılmaz hale geldi. Yetkililer tarafından verilen bilgilere göre Efsane Cuma yoğunluğundan dolayı kargo paketlerinin alıcılara ulaşması 20 Aralık'a kadar sarkabilir. Black Friday'ın başladığı 29 Kasım öncesi verilen kargolar bile henüz yola çıkmadı. Öte yandan bazı müşteriler yaklaşık 7 gün önce verilen siparişlerin kargoya teslim edilmesine rağmen herhangi bir hareket yaşanmadığını ifade ediyor.

Türkiye geneline hizmet veren 20'ye yakın kargo şirketinde yaşanan yoğunluk aynı şekilde satıcılarda da yaşanıyor. Çoğu firma verilen siparişleri hazırlamak için geçici iş ilanları yayınlıyor. Yanı sıra ürünlerin tedarik edilmesinde de ciddi sorunlar yaşanıyor. Özellikle elektronik ürünlerin tedarik süreci 3 haftayı bulacağı tahmin ediliyor. Kargo şirketlerinin yanı sıra çok sayıda satıcı ek mesai yapmaya başladı. Geçtiğimiz yıllara göre bu sene daha fazla yoğunluk olduğu belirtiliyor. Black Friday yoğunluğu en çok da hazırlıksız yakalanan kargo firmalarını vurdu. Bu arada Black Friday'den habersiz normal kargosunu bekleyen yurttaşların kargolarında yaşanan gecikmeler de kargo şubelerinde gerginliğe neden oluyor...

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0