En iyi öğrenci kredi kartı hangisi? İşte öğrencilere kolay kredi kartı veren bankalar

 could have the cartoon
Kart
Okullar açılıyor. Bu kapsamda pek çok üniversite öğrencisinin para ihtiyacı dolayısıyla kredi kartlarına olan ilgi de artıyor. Peki hangi banka öğrencilere kredi kartı veriyor. İşte en kolay öğrenci kredi kartı veren bankalar...

Nakit paraya ihtiyacı olan pek çok üniversite öğrencisi, harcamalarında ve alışverişlerinde kullanmak üzere "öğrenciye kredi kartı veren bankalar" hakkında derin bir araştırmaya girişiyor. Pek çok banka öğrencilere kredi kartı verdiği için kafalar da haliyle karışıyor. Biz de bu yazıda en çok tercih edilen öğrenci kredi kartlarının detaylarını derledik.
Zorlu YKS sınavını tamamlayıp kazanan öğrencilerin pek çoğu ailesinden ve memleketinden uzak bir yerde okumak zorunda kalıyor. Bu da pek çok ihtiyacı beraberinde getiriyor. Özellikle üniversitenin ilk yılının ortalarına kadar sadece aileden gelen para ile geçinmek zorunda kalan öğrenciler, zorunlu alışveriş masraflarını karşılayamıyor.  KYK kredi ve burs sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte çok sayıda aile öğrencilere gönderdiği harçlığı ya kesiyor ya da bir kısmını göndermeye devam ediyor. Ddurum böyle olunca da öğrencilerin aylık cebine giren para ile harcamaları arasında dağlar kadar fark oluşuyor. Bu da üniversite öğrencilerini harcamalarını karşılama konusunda arayışa sokuyor. Ay sonunu rahat getirmek için pek çok kişinin imdatına "öğrenci kredi kartları" yetişiyor. Daha birkaç yıl önceye kadar "öğrenciye kolay kredi kartı veren banka" sayısı oldukça az idi. Ancak Bankaları Denetleme ve Düzenleme Kurumu ile bankalar arasında yapılan çalışmalar neticesinde öğrenciler için çeşitli alternatifler ortaya çıktı. "2019'da öğrenciye kredi kartı veren banka sayısı bir hayli fazla oluşuyla göze çarpıyor. Tabii  alternatifler çoğalınca farklı kolaylıklar ve kampanyalar da beraberinde geldi. Öğrenci kredi kartı veren başlıca bankalar: Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Yapı Kredi, Akbank,  Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ve Garanti BBVA olarak sıralayabiliriz. Alternatif çok olunca sunulan fırsat,faiz oranları, aidat ücreti ve benzeri pek çok konudaki farklılık bankadan bankaya ve kredi kartından kredi kartına değişiyor. Gelin şimdi hangi bankanın hangi öğrenci kredi kartı bizlere neler sunuyor tek tek detaylıca bakalım.  
 öğrenci kredi kartı
Kredi kartı

İş Bankası'ndan İş'te Üniversiteli 


Türkiye İş Bankası'nın Maximum kredi kartı popüler kredi kartlarının başında geliyor. Banka, benzer özelliklere sahip İş'te Üniversiteli kredi kartını üniversite öğrencilerine sunuyor.  Üniversite öğrencilerinin kredi kartı tercihlerinin başında gelen İş'te Üniversiteli, pek çok avantajı kullanıcıya sunuyor. Aidat almayan nadir öğrenci kredi kartlarından biri olan kart, Maximum kredi kartının pek çok özelliğine sahip. Taksit imkanı da tanıyan İş'te Üniversiteli kredi kartının ilk etapta 400 TL limiti var. Ancak kullanıcı ödemelerini düzenli yapması halinde bu limit 2000 TL'ye kadar yükseltmek mümkün. Bu arada İş Bankası öğrenci kredi kartından nakit avans çekilmiyor. Peki İş'te Üniversiteli kredi kartına nasıl başvurulur?  Kredi kartını edinmek isteyen üniversite öğrencileri Türkiye İş Bankası şubelerine doğrudan başvurması yeterli. İşlemler tamamlandıktan sonra kart 1 hafta içerisinde müşteriye teslim ediliyor.

Akbank'ın Exi26 Öğrenci Kredi Kartı


Axses kredi kartını bilmeyen yoktur. İşte Akbank'ın öğrenciler için geliştirdiği kredi kartı Exi26, tam da Axses'e benzer özelliklere sahip olmasıyla dikkatleri çekiyor. Axses kredi kartının sunduğu fırsat ve kampanyaları aynı şekilde Akbank'ın öğrenci kredi kartında da bulunmakta. Belli bir yaşın altında olan öğrenciler, Akbank'ın en yakın şubesine giderek başvurusunu tamamlaması gerekiyor. Kredi kartı talebi onaylandıktan sonra 1 hafta içerisinde müşteriye kartı teslim edilir. Gerekli aktivasyon işlemleri sonrası kart kullanıma açılıyor. Akbank'ın Exi26 öğrenci kredi kartının güncel faizleri ve daha fazla detayına akbank.com. tr adresi üzerinden ulaşmak mümkün.

TEB'den ÜniversiTEB Kredi Kartı 


Türkiye Ekonomi Bankası TEB'in son zamanlarda pek çok ürün ve hizmeti oldukça popüler oluşuyla dikkat çekiyor. Bunlardan biri ise şubesiz banka hizmeti CEPTETEB. TEB'in öğrencilere yönelik olarak da ürün ve hizmetleri bulunuyor. Bunlardan biri de ÜniversiTEB. Kredi kartı arayan öğrencilere hitap eden bu kredi kartı sunduğu fırsatlarla rakiplerden sıyrılmayı başarıyor. Para transfer ücreti almayan bonus özellikli ÜniversiTEB, belli bir harcama sonrası sinema ve tiyatro biletlerinde büyük fırsatlar sağlıyor. TEB öğrenci kredi kartı hakkında detaylı bilgi ve güncel kampanyalara bankanın web adresi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.


Öğrencilere Torpil Yapan Kart:  Yapı Kredi Play Öğrenci Kredi Kartı


"Gençlere torpil yapan kart" sloganıyla yola çıkan Yapı Kredi Play yine en çok bilinen World'ün özelliklerini iİçerisinde barındırıyor. Harcamaları taksitlendirme olanağı veren kredi kartı, aynı şekilde harcamalardan puan kazanma fırsatı tanıyor. Peki Yapı Kredi Play  öğrenci kredi kartına nasıl başvurulur?  Karta sahip olmanın iki yolu var. Birincisi Yapı Kredi Bank şubesine giderek direkt başvuru yapmak. İkinci yol ise Yapı Kredi'nin üniversite kampüsleri için görevlendirdiği çalışanlardan ilgili belgeleri alıp doldurmak. Kısıtlı limit veren kartın teslimat süresi tıpkı diğer bankalarda olduğu gibi 1 hafta. Yapı Kredi Play öğrenci kartı hakkında daha fazla detay ve güncel fırsatlar Yapı Kredi web sitesinde ve mobil uygulamasında yer alıyor.

Bonus Genç Garanti Bankası


Adından da anlaşılacağı üzere Bonus kredi kartının özelliğine sahip. Gençlere verilen kredi kartları arasında en bol kampanyalı kart olan Bonus Genç aynı zamanda yıllık aidat ücretini de talep etmemekte. Taksit imkanı da sağlayan Garanti Bankası'nın öğrenci kredi kartına sahip olmak için Garanti şubelerinden herhangi birine başvurmak yeterli olacaktır. Kart talebi onaylandıktan sonra en geç bir hafta içerisinde teslim alınabilir.


Vakıf Bank Öğrenci Kredi Kartı: Like


Vakıf Bank da öğrencilere kredi kartı veren finans kuruluşları arasında yer alıyor. Like adındaki kredi kartın aidat ücreti yıllık 15 TL civarlarında olduğu biliniyor. Banka şubesinden ilgili evraklar doldurulup teslim edildikten sora Vakıf  Bank'ın öğrenci kredi kartına sahip olunuyor. Harcamaları taksit yapma imkanı tanıyan Vakıf Bank'ın Like kartı harcamalara göre puan da veriyor. Vakıf Bank kredi kartına ait güncel kampanyalar,  fırsatlar ve daha fazla detaya ulaşmak için Vakıf Bank web sitesini incelemenizi tavsiye ederiz.


Ziraat Bankası Genç Bankkart


Aslında Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'dan burs ya da öğrenim kredisi alan her öğrencinin bu karta erişimi çok daha kolay. Zira bankanın vermiş olduğu kart aynı zamanda kredi kartı özelliği de taşıyor. Öğrencilerin kredi kartını aktif etmek için yapacakları tek şey: en yakın Ziraat Bankası şubesine uğramak ya da 444 00 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kredi kartının açılmasını talep etmek. Maximum özelliği taşıyan Genç Bankkart,  Ön lisans ve lisans öğrencilerine aylık limit olarak aldıkları burs ya da kredi miktarı kadar sağlanıyor. Örneğin öğrenci KYK'dan 550 Türk Lirası alıyor ise Ziraat Bankası öğrenci kredi kartı da o kadar limite sahip oluyor. Harcamaları taksit imkanı sağlayan Genç Bank Kart,  öğrencinin eğitimi devam ettiği sürece aidatsız olmaya devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs ya da Kredi alamayan öğrenciler bu kartı kullanmak için en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek direkt başvuru yapması gerekiyor. Işlemler tamamlandıktan sonra en geç 1 hafta içerisinde kredi kartı müşteriye teslim ediliyor. Ziraat Bankası öğrenci kredi kartı olan Genç Bankkart hakkında daha fazla bilgi ve güncel kampanyaları erişim için Ziraat Bankası'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0