Kürt Rap Müziğinin Sevilen Seslerinden Reqso Lexe Şarkısını Yayınladı!

Kurdish rap
Reqso
Kürt Rap müziğin yeni ve genç seslerinden Reqso, ilk single çalışmasını müzikseverlerin beğenisine sundu. Profesyonel olarak müzik dünyasına adım atan Reqso, daha önce pek çok sahnede yer almıştı. İşte Reqso'nun Lexe şarkısının detayları.

Profesyonel olarak rap yapan Kürt müzisyen  sayısı oldukça az olmasına rağmen bu müziğe ilgi duyan Kürt müzikseverlerin sayısı bir hayli fazla. Türkiye'de son birkaç yılda her geçen gün yükselişini sürdüren rap genç Kürt müzisyenlerin de ilgisini çekiyor. Bu müzisyenlerden biri olan ve daha önce çeşitli mekanlarda sahne alan rapçi Reqso, geçtiğimiz günlerde ilk profesyonel single çalışmasını yayınladı. 14-15 yaşlarından beri rap ile ilgilendiğini açıklayan Reqso "Lexe"  ismini verdiği şarkısını Spotify, YouTube gibi dijital platformlarda dinleyiciyle buluşturdu. Aynı zamanda Reqso'nun "Lexe" yani Türkçe'de Vur  anlamına gelen çalışmasının klibi de yayınlandı.

Beat'i Sean Ferrari'ye, sözleri Reqso'ya ait olan şarkının klibini Ferhat Sayım yönetti. Ayrıca sözleri kadar hareketli ritmiyle de öne çıkan Reqso'nun Lexe şarkısının düzenlemesi ise Volkan Yalçın tarafından gerçekleştirildi. Kürt Rap müziğin sevilen isimlerinden biri olan Reqso, daha önce verdiği bir röportajda çocuk yaşta rap müziğe ilgi duyduğunu ve ancak kendini rap ile ifade  ettiğini dile getirmişti. Kürtçe  gramerine hakim olabilmek için daha önce dil kursuna da giden genç rapçi, çok sayıda organizasyonda yer aldı. Aslen Siirtli olan ancak uzun yıllardır İstanbul'da yaşayan Reqso, Kürtçe Rap denince akla ilk gelen isimlerden Serhado'yu dinledikten sonra bu işi yapabileceğine olan güveninin arttığını söylüyor. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0