Doğubayazıt ilçesinde günlerce süren su kesintisi için belediye açıklama yaptı!

Doğubeyazıt
Doğubayazıt
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yurttaşlar günlerdir su sorunu yaşıyor. İlçe genelinde yaşanan su sorununa ilişkin Doğubayazıt Belediyesi'nden açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

Yaz aylarının gelmesiyle beraber su kullanımı ülke genelinde artış gösteriyor. Özellikle Doğu ve GüneyDoğu bölgelerinde yazın aşırı sıcak geçmesine bağlı olarak baş gösteren kuraklık nedeniyle su tüketiminde ciddi bir artış yaşanmakta. Bu da çeşitli il ve ilçelerde su kesintisinin sıklıkla yaşanmasına neden olmakta. Öte yandan bu yaz su sorunu yaşayan kentlere Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi de eklendi. Yıllardır ilçede yaz aylarında su kesintisi olmazken bu sene Doğubayazıt genelinde ciddi bir su problemi baş gösterdi. Nadiren su kesintisiyle karşılaşan yurttaşlar ise bu duruma tepkili.

Geçtiğimiz hafta Doğubayazıt'ın pek çok mahallesinde günlerce yaşanan su kesintisi sonrası Doğubayazıt Belediye Eş Başkanları Yıldız Acar ve Cesim Çakan'dan açıklama geldi. Belediye, ilçe genelinde yaşanan su sorununu yurttaşların su kullanımının artmasına, israfa ve bağ-bağcelerde su kullanımına bağladı. Halkın su israfından kaçınmasının vurgulandığı açıklamada suyun önemine de işaret edildi.

Doğubayazıt Belediyesi tarafından yapılan o açıklama şöyle:  
İlçemiz genelinde son günlerde su sorunu yaşanmaktadır. Yaşanan bu sorunun başlıca sebepleri yaz aylarının gelmesi ile birlikte bağ ve bahçelerin sulanması, vatandaşlarımızın suyu israf etmesi ve suyu boş bırakmalarından kaynaklanmaktadır. Arıtma tesisimizde ilçemize yetecek kadar su arıtilarak abonelerimize ulaşmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda depo girişleri 1050 debi iken tüketimden kaynaklı depo çıkışlarımız 2000 debiyi geçmektedir. Bir kişinin günlük su ihtiyacı ortalama 120 litre iken ilçemizde kişi başı kullanılan su miktarı 350 litreyi bulmaktadır. Bu durum Arıtma tesisimizde bulunan depolarımızda suyun kalmamasına sebebiyet vermektedir. Depolarımızda suyun tekrar dolabilmesi için su kesintisi yapılmaktadır. Bu konuda halkımızın hassasiyet göstererek suyu tasarruflu kullanması önem arz etmektedir. Unutmamalıyız ki su, yaşam kaynağımızdır.

Doğubayazıt Belediyesi Eş Başkanları Yıldız ACAR - Cesim ÇAKAN

WEBMGON / DOĞUBAYAZIT HABERLERİ



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0