İşte en kolay iş bulan bölümler! 2019'da geleceğin meslekleri

 kolay iş bulan bölümler
Üni
Pek çok öğrenci ve ailesinin merakla beklediği YKS sonuçları açıklanmak üzere. Şimdi ise sıra tercihlerde... Peki hangi bölümler kolay iş buluyor?  Bu haberde en kolay iş bulan meslekleri sizler için bir araya getirdik. İşte o popüler meslekler.

Üniversite hazırlık sürecinin önemli bir kaç aşaması bulunuyor. Sınavı kazanmak kadar doğru tercih de üniversite hazırlık sürecinde büyük bir önem arz ediyor. Öte yandan üniversite tercihi yaparken artık pek çok aday gerçekçi olduğu görülüyor. Zira mezun olup senelerce işsiz kalmak hiç kimsenin istemediği bir şey...  O nedenle öğrenciler ve aileler doğru tercihi yapmak için kısıtlı zamanda derin bir araştırmaya girişmekte. "En kolay iş bulan meslekler" ya da bir başka deyişle kolay atanan bölümler herkesçe merak edilmekte. Biz de 2019 tercih döneminde pek çok kişinin işine yarayacak bir rehber hazırladık. Hangi bölümler kolay iş buluyor?  Sorusunun yanıtını bu yazıda derledik. İşte o meslekler... 

Gastronomi: yazımızda yer almayı başaran bu bölüm, yeme - içme alanına yoğun bir ilgi duyuyorsanız ilk tercihiniz olabilir. Zira bölümün iş imkanları oldukça fazla. Hem kamuda hem de özelde kolay iş bulan Gastronomi bölümünün puanları da aşırı derece yüksek değil. Bölüm son zamanlarda popüler olduğu için neredeyse her üniversitede bulunuyor. Eğlenceli de olan Gastronomi bölümü detaylıca araştırmanızı öneririz.

Yazılım ve Bilişim Sistemleri: artık internet ve teknoloji hayatımızın bir parçası oldu. Geleceğin meslekleri bu alanda olduğu için pek çok kişinin dikkatini çeken yazılım ve bilişim ile alakalı pek çok bölüm bulunuyor. Ve bunlar en kolay iş bulan bölümlerin başında gelir. Yapay zeka, Blockchain ve nesnelerin interneti gibi kavramlar size bir şey ifade ediyorsa Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği veya bu isimlere benzer isimdeki bölümleri tercih etmenizi tavsiye edebiliriz.

Veri Analisti: hem günümüzün hem de geleceğin en kolay iş bulan mesleği olarak dikkat çekmekte. Veri ya da başka deyişle data artık büyük önem teşkil etmekte. Hal böyle olunca veri analisti mesleğinin önü ciddi anlamda açıldı. Eğer sayılara ve veriye ilgi duyduğunuzu düşünüyorsanız bu bölüme bir göz atın deriz. Her üniversitede yer alamayan Veri Analistliği başka adlarla da anılıyor.

Klasik ama önü açık meslekler:
Bu mesleklerin sayısı her geçen gün azalırken Tıp, Hukuk ve bazı mühendislikler hala yoğun ilgi görmekle beraber önleri de açık. Hem kamu hem de özel sektörde kolay iş bulan bu bölüm mezunları iyi bir maaş da almakta. Eğer ki bu bölümlerden birini okumaya karar verdiyseniz bir avantajınız daha var. O da şudur: aileniz,  çevrenizdeki insanlara ne okuduğunuzu anlatmakla uğraşmazsınız. Bu bölümlerin tek kötü yanı: daha birinci sınıf okurken etraftaki insanların işin içinden çıkılmaz sağlık,  hukuki veya teknik problemleriyle karşı karşıya kalacaksınız.

Bu meslekler de hala iş görür:
Evet, öğretmenlik yapmak isterseniz illa Türkçe öğretmenliği, İlkokul Matematik öğretmenliği ve Okulöncesi öğretmenliği hala tercih edilebilir. Yanı sıra Sosyal Hizmet, Adalet, Uluslararası İlişkiler, Görsel İletişim, Mimarlık, Radyo TV Sinema (YouTuber olurken işe yarayacak bilgiler almak için!)  da yine göz önünde bulundurulabilir.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0