Furkan Palalı'nın yeni filmi Yuvaya Dönüş konusuyla öne çıkıyor! Yuvaya Dönüş izle fragman

Furkan palalı
Yuvaya Dönüş 
Furkan Palalı'nın başrolde karşımıza çıktığı Yuvaya Dönüş, bu hafta gösterime giriyor. İlginç konusuyla öne çıkan Yuvaya Dönüş filminin çekimleri 3 farklı şehirde gerçekleşti. İşte Yuvaya Dönüş'ün konusu, fragmanı ve oyuncuları... 

12 Temmuz haftası gösterime girecek olan 10'a yakın filmden 4'ü korku türünde seyirciyle buluşurken, dram türünde ise yerli bir yapım beyazperdede olacak. Yuvaya Dönüş, İran ve Irak savaşının yaşandığı yıllarda Tahran'da başlayıp Türkiye ve Japonya'ya uzanan konusuyla sinemaseverlerle buluşacak. Duygusal sahneleriyle öne çıkan Yuvaya Dönüş'üm fragmanı beğeni toplamayı başardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, desteğiyle çekilen film,  Erdal Güven'in Tahran'dan Kaçış kitabından uyarlanıyor. Ayrıca Güven, filmin yapımcılığını da üstleniyor. Pek çok yönüyle öne çıkan film Ekim 2019'da Japonya'da da gösterime girecek.

Şu an Star'da yayınlanan Benim Tatlı Yalanım dizisinde Aslı Bekiroğlu ile başrol oynayan Furkan Palalı'nın yer aldığı Yuvaya Dönüş'ün yönetmenliğini Hakan Kurşun üstleniyor. Vizyon tarihi 12 Temmuz olarak belirlenen ve bu hafta sinema seyircisiyle buluşacak yapımın senaryosunu ise Fatih Özcan ve Şeyda Delibaş yazıyor. Bu arada Yuvaya Dönüş'ün oyuncu kadrosunda: Burhan Öcal, Furkan Palalı, Megumi Masaki, Ayten Uncuoğlu ve Soner Türker yer alıyor. Çekimleri İstanbul,  Japonya ve Nevşehir'de gerçekleşen filmin Kapadokya'daki sahneleri dikkat çekiyor. Bu arada filmin yapımcısının aktardığı bilgiye göre çekimlerin Kapadokya'da gerçekleşmesinin özel bir amacı bulunuyor. Japonların Türkiye'ye geldiğinde en çok uğradığı turistik bölgelerin başında gelen Kapadokya'da Yuvaya Dönüş'ünçekilmesi Japonları etkilemek amacı taşıdığı öğrenildi.


İşte Yuvaya Dönüş Filminin Konusu


1985 yılında İran-Irak Savaşı sırasında düzenlenen büyük bir operasyonla 215 yolcu İran’dan Türkiye’ye getirilir. Hayatları kurtulan bu yolcuların arasında Keiko adından Japon bir genç kız da bulunmaktadır. Keiko, İran’da yaşadığı dönemde Türk Büyükelçiliğinde görevli, özel kuvvetlerden Üsteğmen Zafer ile büyük bir aşk yaşar. Ancak savaş onların yolunun ayrılmasına neden olur. Zafer, sevdiği kadının hayatını kurtarmak için onu Türkiye’ye gidecek olan uçağa yetiştirmeyi başarır. Ancak bilmediği çok önemli bir şey vardır; Keiko hamiledir. Keioko Türkiye’ye geldikten bir süre sonra kızı Yumi’yi dünyaya getirir. İran’dan ayrıldıktan sonra Zafer’den hiçbir haber alamayan genç kadın için hayat sadece kızından ibarettir. Anne kız birlikte geçirdiği 30 yılında ardından Keiko hayata veda eder. Ardından ise tüm gerçekleri anlattığı bir mektup bırakmıştır. Mektubu okuduktan sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Yumi, babasından hesap sormak için onu bulmaya karar verir.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0