Şok olacaksınız! İşte oruç tutmanın sağlığa faydaları!

Müslümanlar için önemli bir ay olan Ramazan'da tutulan oruçların sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Kalp, mide gibi pek çok organa faydası olan orucun insan vücuduna sağladığı yararları sizler için derledik. Orucun kanıtlanan sağlık üzerindeki yararları sizleri çok şaşırtacak. 
Oruç
Oruç 
Ramazan'da tutulan oruçlar müslümanlar için son derece önemli. Oruç, hem manevi yönde hem sosyal yönde hem de sağlık açısında faydalı olmakla dikkat çekiyor. Orucun özellikle sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Kanser gibi ciddi hastalıkları önlemeye yardımcı olan orucun kalp sağllığına faydaları da son derece önemli. Orucun bilim insanlarıca ortaya konulan en önemli faydalarını sizler için bir araya getirdik. 

Günümüz beslenme koşulları sağlığımızı olumsuz etkilediği bir gerçek. Bu yüzden pek çok insan midesinde yaşadığı sorunlardan dolayı şikayetçi. Özellikle midedeki asit miktarı mideyi olumsuz etkileyebiliyor. Bu durumu yaşayan ve ilerde yaşayacak olanlara elbette orucun önemli bir faydası var: tutulan oruçların mideye en büyük yararı midede ki asit miktarını düşürmesidir. Oruçla birlikte mide asiti azalır ve böylece midede oluşan ve ilerde oluşacak ciddı sorunlar önlenmiş oluyor. Tabi orucun kalbimize olan faydası da hiçte azımsanmayacak kadar önemli. Kişi oruçluyken kalbi normalinden daha rahat atar ve böylece kalp krizi başta olmak üzere pek çok hastalık önlenmiş olur. Orucun kalp sağlığına olan etkisini çevremizde farketmek elbette çok kolay: Ramazan ayında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden insan sayısı oldukça azdır. Bu durumun nedeni hiç kuşktsuz Ramazan ve Ramazan'da tutulan oruçtur.

Yine vücudumuzun önemli organlarından biri olan "karaciğer" de orucun faydalarından payına düşeni alıyor. Ramazan boyunca tutulan oruçlar karaciğer hücreleri vücudu zehirli maddelerden arındırır bununla birlikte. Ölü ve ölmekte olan hücrelerin tasfihi kolaylaşır. Böylece cilt başta olmak üzere vücut güzelleşir. Yine pek çok kişinin müzdarip olduğu "böbrek taşı" sorunu da oruçla beraber önlenmiş olur. Buna göre tutulan oruçlar böbrek taşının oluşmasını önlüyor ve rahat bir yaşam sürmemize katkıda bulunuyor. Orucun bir diğer faydası ise bağırsaklarımızda kendini gösteriyor. Tutulan her oruç bağırsakların onarımında yardımcı oluyor. Buna göre şişkinlik gibi rahatsızlıklar sorunlar ortadan kalkmış oluyor.
Kansızlık sorunu yaşayan birçok insanın derdi de yine oruçla çözülebiliyor. Peki nasıl mı? Kişi oruçluyken ilik yolu uyarılır ve böylece kansızlık sorunu yaşayanların vücudu ciddi şekilde kan yapar. Oruç hücrelerin islerini de kolaylaştırır: kişi oruçlu oldugu sürece vücudunun bazı organları islevlerini yapmaz ve rahat bir nefes alır. Bunların başında da hücreler geliyor.

İnsan sağlığına bu derece katkıda bulunan Ramazan ayı ve dolaysıyla oruç ibadeti kişi ve toplumu her alanda olumlu fayda sağlamakta. Öte taraftan manevıyata da katkısı da cabası... Yukarda da belirttiğimiz üzere orucun faydaları saymakla bitmez. Bu, elbette  her alanda kendini gösteriyor. Bizde sizler için orucun sağlığımıza olan en önemli faydalarını bir araya getirdik. Orucun sağlığa faydaları konusunda öne çıkanlar özetle bu şekilde karşımıza çıkıyor. Bir Alman Prof'un dediği gibi: "oruç bıçaksız ameliyata benzer."



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0