Bedelli Askerlik İçin Pek Çok Kişi Müjde Bekliyor! (2018 Bedelli Askerlik ücreti)

Türkiye erken seçime gidiyor. Birçok vatandaş ise farklı konulardaki talepleriyle siyasetçilerden olumlu karşılık alma peşinde. Şu aralar bir öğrenci affı bir de "bedelli askerlik" konusu en çok sosyal medyada gündemde. Peki 2018'de bedelli askerlik gelecek mi? İşte erken seçim ve bedelli askerlik...
Bedelli
Bedelli askerik
Kasım 2019'da yapılması planlanan milletvekili ve başkanlık seçimi erken yapılacak. Birkaç aydır "erken seçim"  konusu bir dedikodu şeklinde gündeme geliyordu. Her ne kadar AKP erken seçim yok dese de geçen gün alınan kararla Haziran ayında seçime gidiliyor. MHP'nin önerisi üzerine gündeme bomba gibi düşen erken seçim, Erdoğan'ın açıklamasıyla netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre erken seçim 24 Haziran 2018 pazar günü yapılacak. Herkesi şaşırtan ve baskın seçim olarak da nitelendirilen bu kararla birlikte vatandaş taleplerinin gerçekleşmesi umuduyla sesini daha da yükseltmeye başladı. Mağdur olan veya bir şeyler talep eden pek çok işi var. Bir kesim vatandaş KYK kredi borçlarının silinmesini isterken, bazı yurttaşlar da öğrenci affı bekliyor. Bu iki kesimin yanı sıra bedelli askerlik bekleyen yüz binlerce insan var. Ve bu insanlar bir şekilde sesini ilgili kişilere duyurmak için uğraşmakta.

Çok uzun bir süredir pek çok kişi bedelli askerlik için müjde bekliyor. Ancak henüz yetkili kişiler ve mecralardan bu talebe karşılık gelmedi. Erken seçimin gündeme geldiği şu günlerde bedelli askerlik umutları yeşerdi demek hiçte yanlış olmaz. Aylar hatta yıllardan beri sosyal medyada düzenlenen kampanyalar şu sıralar olumlu yanıt alabilir. Peki bedelli askerlik için müjde bekleyenler tam olarak ne zaman amacına ulaşabilecek? Bedelli askerlik çıkarsa kimleri kapsayacak? Ve en önemlisi de bedelli askerlik ücreti ne kadar olabilir?  İşte 2018 bedelli askerlik hakkındaki merak edilen detaylar.

2018 Bedelli Askerlik Her An Çıkabilir!

Bedelli askerlik 2018
Pek çok kişi bedelli askerliğin bu ay içinde TBMM'ye gelip onaylanacağı konusunda hemfikir. AKP'li Hayati Yazıcı'nın geçtiğimiz gün yaptığı açıklama da böyle düşünen insanları adeta doğrular nitelikte. Yazıcı, "Bedelli askerlik bir süre sonra çıkar." Diyerek bedelli askerlik bekleyenlerin her an müjdeli haberi alabileceğinin sinyallerini verdi. 2018 'de bedelli askerlik çıkarsa pek çok vatandaş faydalanabilecek.   Uzun bir süredir bedelli askerlik çıkmamış durumda. Peki 2018  bedelli askerlik ücreti ne kadar olabilir? Henüz bu konu hakkında net bir bilgi yok.  Ancak bedelli askerlik çıktığı zaman fiyat netleşecektir. Fakat bedelli askerlik ücretinin 30 bin ile 50 bin TL civarında olması tahmin ediliyor. 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçim öncesi bedelli askerlik çıkar mı bilinmez ancak bu sene çıkacağı konuşulmakta. Öte yandan iktidarın bedelli askerliği seçim vaadi olarak kullanması da muhtemel. Yine muhalefet partileri (CHP, İYİ Parti, HDP) de bedelli askerliği oy alabilmek için kullanabilir. Bakalım 2018'de bedelli askerlik çıkacak mı?

Son dakika bedelli askerlik haberlerini anlık olarak Webmgon'da takip edebilirsiniz. 2018 bedelli askerlik haberleri hakkında tüm gelişmeleri FACEBOOK ve TWİTTER  sayfalarımızdan takip etmeyi unutmayın!




Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0