2018 YKS'ye Girecekler Aman Dikkat! Bu Detayları Atlamayın

YKS  başvurularının yapılmasına az kaldı. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan YKS TYT sınavlarının başvuruları son derece önemli. Haziran ayında yapılacak olan YKS TYT için çalışmalar da son hızla devam ediyor. Peki YKS başvuruları ne zaman?  YKS TYT başvurusu nasıl yapılır?
2018 yks
Yks
2017 yılının son çeyreğinde üniversite giriş sınavı baştan sona değişti. Yıllardır YGS ve LYS adıyla bilinen sınav, artık bu yıldan itibaren uygulanmayacak. Bu sene YKS ve TYT adıyla bilinen yeni sınavlar uygulanacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) çalışmaları son hızla devam ederken, birçok öğrenci de tam olarak yeni sınav sistemini anlamış değil. Henüz daha yeni yeni oluşan YKS TYT sistemi, öğrencilere anlatılması konusunda geç kalınmış gibi görünüyor. Öğrenciler, kendi çabalarıyla yeni üniversite  sınavının işleyişini anlamaya, çözmeye çalışıyor. Hal böyle olunca da kimi üniversite adaylarında bir tedirginlik de söz konusu. Ve öğrenciler şimdiden YKS başvurusu için gözlerini ÖSYM'ye çevirdi. Kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından YKS sınav başvurusunu başlatacak. Üniversite sınav başvuruları tamamlandıktan sonra ise yaklaşık 3 ay sonra adaylar sınava girecek. Peki YKS başvurusu ne zaman? Ve YKS TYT başvurusu yaparken nelere dikkat etmek lazım?  2018 YKS sınav başvurusu hakkında bütün detaylar haberimizin devamında.

YKS -TYT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


ÖSYM'nin resmi sitesi olan osym.gov.tr'de yer alan 2018 sınav takviminde YKS ve TYT  oturumlarının başvuru tarihleri, sınava giriş tarihleri yer almakta. Buna göre; 2018 YKS başvuruları 1 Mart 2018'de başlayıp, 21 Mart tarihine kadar devam edecek. Ayrıca bu tarih hem YKS 1. oturumu olan TYT hem de YKS'nin diğer tüm oturumları (dil sınavı ve son oturum) için geçerli. Yaklaşık 3 haftalık başvuru sürecinde öğrencilerin online olarak veya ÖSYM başvuru merkezlerinde gerekli işlemleri yapması gerekmekte. Bu arada 1 Mart ile 21 Mart 2018 tarihlerinde YKS başvurusu tamamlayamayan üniversite adayları, 4 Nisan 2018'de geç başvurular kapsamında işlemlerini tamamlayabilecek. Ancak YKS geç başvuru tarihi sadece 1 gün ile sınırlandırılmış durumda. Peki YKS başvuru ücretleri ne kadar?  ÖSYM'nin 2018 YKS ücretleri konusunda yaptığı açıklamaya göre; TYT 50 TL, YKS 50 TL olmak üzere toplamda adaylardan 100 Türk Lirası tahsil edilecek. Öte yandan YKS sınav tarihi ise şöyle: YKS'nin ilk oturumu olan TYT 23 Haziran günü yapılacak. 2018 YKS sınavının son oturumu ise 24 Haziran Pazar günü tamamlanmış olacak. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihe de yer veren ÖSYM, sınavın sonuçlarını Temmuz ayının sonu gibi açıklayacağını belirtmekte.

YKS SINAVLARINDA ÖĞRENCİLERİ NELER BEKLİYOR?

Tyt
Yks tyt
Haziran ayında üniversite adaylarının tercihli olarak gireceği üç sınav yapılacak.
YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 23 Haziran Cumartesi 10.15'te başlayacak 135 dakika sürecek. Temel Matematik (40 soru), Türkçe (40 soru), Fen Bilimleri (Fizik-Kimya-Biyoloji 20 soru) ve Sosyal Bilimler (Tarih-Coğrafya-Felsefe-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 20 soru) testlerinden oluşan TYT’den 150 ve üzeri puan alan adaylar Ön lisans programlarını ve Özel Yetenek ile öğrenci alan lisans programlarına ön kayıt yaptırma hakkını elde edecekler. TYT’den 200 ve üzeri alınan puan, iki yıl geçerli olacak.

YKS 2. OTURUM TESTLERİ 24 HAZİRAN'DA YAPILACAK


YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri ise 24 Haziran Pazar günü yine 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Alan Yeterlilik Testleri sırasıyla Matematik Testi (40 soru), Türk Dili ve Edebiyatı/Sosyal Bilimler Testi-1 (Türk dili ve Edebiyatı-Tarih 1- Coğrafya 1- 40 soru), Sosyal Bilimler Testi-2 (Tarih 2- Coğrafya 2- Felsefe Grubu- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 40 soru) ve Fen Bilimleri Testinden (Fizik-Kimya-Biyoloji 40 soru) oluşacak. İlgili puan türünden elde edilecek 180 ve üzeri puan merkezi yerleştirmeyle öğrenci alacak lisans programlarını tercih edebilecekler.
YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi ise 24 Haziran Pazar günü öğleden sonra 15.40'tayapılacak. Test 120 dakika olacak ve 80 sorudan oluşacak.







Yeni gelişmeleri Facebook ve Twitter sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0