Mehmed Bir Cihan Fatihi Dizisinin Ayrıntıları Sizi Çok Şaşırtacak! Fatih dizisi fragman

Yılın iddialı dizilerinden biri olan Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizisi  şimdiden ilgi görüyor. Peki Mehmed: Bir Cihan Fatihi ne zaman başlayacak? Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünü üstlendiği Mehmed: Bir Cihan Fatihi'nin oyuncuları da oldukça iddialı. İşte dizinin detayları.
Mehmed Bir Cihan Fatihi
Son birkaç yıldır Türkiye'de tarihi diziler bayağı ilgi görmekte. Nerdeyse her yıl en az 5-6 tarihi olayları ekrana taşıyan yapım çekiliyor. Tabi yine bu yıl da tarihi dizileri televizyonda görmekteyiz. Bu arada 2018'in hemen başında yepyeni bir tarihi dizi daha başlıyor. "Mehmed: Bir Cihan Fatihi" adındaki dizi Osmanlı Devleti'nin padişahlarından Fatih  Sultan Mehmet'in hayatını anlatacak. 1453'te  İstanbul'u fetedip bir çağın kapanıp, yeni bir çağın açılmasını sağlayan Fatih Sultan Mehmet'in hayatı bu diziyle beraber ilk kez ekrana taşınacak. Bilindiği üzere  geçtiğimiz senelerde "Fetih 1453"  adıyla çekilen film, Sultan Mehmet'in  hayatını ve İstanbul'un fetihini beyazperdeye taşımıştı. Film kısa sürede yoğun ilgi görmüş, Türkiye'nin en çok izlenen filmleri arasında ilk sıralara yerleşmişti. Hal böyle olunca yapım şirketleri de Fatih Sultan Mehmet'in hayatını dizi olarak izleyiciyle buluşturmak için harekete geçti. Öte taraftan Fatih Sultan Mehmet dizisinde yer alan oyuncular da oldukça iddialı isimlerden oluşuyor. Peki Mehmed: Bir Cihan Fatihi ne zaman başlayacak? Mehmed: Bir Cihan Fatihi'nin konusu, oyuncuları ve tüm detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Mehmed: Bir Cihan Fatihi'nin Oyuncuları & Konusu


O3 Medya'nın yapımcılığını gerçekleştirdiği Mehmed: Bir Cihan Fatihi'nin yönetmen koltuğunda Cevdet Mercan oturuyor. Ancak Mercan öncesi dizinin birkaç bölümünü Altan Dönmez çekti. Dönmez, daha sonra O3 Medya ile anlaşarak yollarını ayırdı. Kanal D'nin iddialı dizisinin senaryosunu ise Özge Efendioğlu ve Ali Can Yaraş ikilisi kaleme alıyordu.  Fakat yönetmen Mercan, senaryo ekibini dağıttı ve Behzat Ç'nin de hikayesini kaleme alan Ercan Mehmet Erdem'i senaryo için görevlendirdi. İddialı isimlerin yer aldığı Mehmed: Bir Cihan Fatihi'nin  oyuncu kadrosu ise  Kenan İmirzalıoğlu’nun yanı sıra Metin Akpınar, Çetin Tekindor, Altan Erkekli, Gürkan Uygun, Funda Eryiğit, Burak Tamdoğan, Ertan Saban, Duygu Boztepe, Sevinç Meşe ve Toprak Sağlam gibi isimlerden oluşuyor. Eylül ayı itibariyle çekimlerine başlanan dizinin hazırlıkları hala devam ediyor. Peki Mehmed Bir Cihan Fatihi  ne zaman başlayacak?

Yapımcı firma O3 Medya  ve yayıncı kuruluş olan Kanal D, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisini Mart 2018'de izleyiciyle buluşturmayı planlıyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin konusu ise şöyle:  Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethine varan sürecini konu alan dizi, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını da yine ekrana taşıyacak. Yılın en iddialı yapımlarından biri olarak dikkat çeken dizi şu an bile sosyal medyada  yoğun ilgi görüyor. Bu arada diziye ait ilk afiş de geçen ay paylaşıldı. Kenan İmirzalıoğlu'nun Osmanlı tuğralı yüzüğüyle yer aldığı dizinin ilk afişi izleyiciler tarafından tam not aldı. Peki Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizisinde  kim kimi oynayacak?
Fatih dizisi
KENAN İMİRZALIOĞLU (FATİH SULTAN MEHMET), ÇETİN TEKİNDOR (ÇANDARLI HALİL PAŞA), SELİN DEMİRATAR (HATİCE), SEDA BAKAN (ÇİÇEK HATUN), ALTAN ERKEKLİ (MİMAR MUSLİHİDDİN), GÜRKAN UYGUR (DELİBAŞ), METİN AKPINAR (AKŞEMSETTİN), ERTAN SABAN (BİZANS İMAPARATORU KONSTANTİN), TOPRAK SAĞLAM (TEODORA)





Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0