EKPSS'ye Girecekler Dikkat! İşte 2018 EKPSS Şartları ve Belgeler

EKPSS'ye  girecek memur adayları dikkat! Başvurusu başlayan  EKPSS hakkında bilinmesi gereken detayları bu haberde derledik. EKPSS başvurusu nasıl yapılır? EKPSS başvurusunda nelere dikkat edilmeli? Ve EKPSS için hangi belgeler gerekiyor?  Detaylar haberde!
Kpss
Ekpss
Engelli Kamu  Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları geçtiğimiz hafta başladı.   6 Şubat 2018 saat 10:00'da başlatılan başvuru süreci, 21 Şubat 2018 saat 23:59'a kadar devam edecek. Her ne kadar EKPSS başvuru süreci uzun görünse de aslında pekte öyle değil. Özellikle ilk kez EKPSS'ye girecek memur adayları için bir hayli yorucu bir süreç olacak gibi görünüyor. Çünkü: EKPSS başvurusu diğer KPSS sınavları gibi yapılamıyor. Yani engelli vatandaşlar ilk başvuru kapsamında birçok kamu kuruluşuyla muhatap olmakta. Bu nedenle EKPSS'ye girecek adayların hiç vakit kaybetmeden işlemlerine başlaması gerekiyor. Aksi halde işlemler yapılamadan başvuru tarihi sona erebilir... 

Peki EKPSS başvurusu nasıl yapılır? aDha önce EKPSS'ye veya ÖMS'e giren memur adaylarının yapacağı işlemler, ilk kez bu sınava girecek adayların yapacağı işlemlerden daha az ve daha çabuk bitecek türden. Ayrıca daha önce EKPSS başvurusu yapanlar genel itibariyle işlemlerini online olarak ais.osym.gov.tr adresi üzerinden kısa süre içinde yapabilecekler. Ancak ilk kez bu sınava girecekler için işlemler online olarak yapılamıyor. Peki ilk kez EKPSS'ye girecekler ne yapmalı? İlk EKPSS başvuruları için hangi belgeler gerekiyor? Soruların yanıtı haberimizin devamında...

EKPSS İçin Hangi Belgeler Gerekli? EKPSS'ye Nasıl Başvurulur?


İlk kez EKPSS'ye girecekler ÖSYM''nin Aday İşlemleri sayfasında başvurusunu gerçekleştirmeye çalıştığında, başvurunun yapılamadığını belirten bir uyarı almaktalar. Tam da bu noktada ilk kez EKPSS'ye girecekler, önce Aile Ve Sosyal Politikalar  Bakanlığı İl Müdürlüklerine veya varsa ilçe müdürlüğüne gitmeleri gerekmekte. Bu arada birçok kişi başvuru için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gidiyor. Ancak işlemler burada yapılamaz. Memur adayları EKPSS  başvurusunda bulunurken bazı belgeleri yanında götürmelidir.
EKPSS için gerekli belgeler şunlardır: yüzde 40 ve üzeri engelli  olduğunu gösteren rapor, mezun olduğu eğitim derecesini belirten diploma, Nüfus Cüzdanı ve Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün gerekli gördüğünde  isteyeceği benzeri belgeler. Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğünden alınan 10 aydan sonra adayın işlemleri neredeyse bitiyor. EKPSS başvurusunu tamamlamak için memur adaylarının ÖSYM Aday İşlemleri sayfasında gerekli işlemleri yapıp, EKPSS sınav ücretini de yatırdıktan sonra başvuru tamamlanmış olur. Öte yandan 2018 EKPSS sınav ücreti ise 30 TL olarak belirlendi.  Geçtiğimiz hafta açıklama yapan ÖSYM, ilk ve ortaokul memur adaylarının sınava katılmayıp kur aile seçileceğini duyurdu.  ÖSYM'nin EKPSS hakkında yaptığı açıklama şöyle:
Sınav
Sınav
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Merkezimiz tarafından 22 Nisan 2018 tarihinde saat 10:15’te 81 il merkezinde uygulanacaktır.
EKPSS sınavına girmesi gereken adaylar için başvurular, 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru işlemleri  2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapılacaktır.
Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler,    2018-EKPSS Kılavuzunda yer almakta olup 2018-EKPSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.





2018 EKPSS KLAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0