Manuş Baba Bir Skandalla Gündemde! Eteği Belinde Şarkısı Çalıntı

Manuş Baba
Manuş Baba'nın o çok dinlenen şarkısı; "Eteği Belinde" çalıntı çıktı! Manuş Baba olarak bilinen Mustafa Özkan, bir sıkandal ile müzik gündemine düştü. Manuş Baba'nın "Dönersen Islık Çal" albümündeki Eteği Belinde şarkısının çalınıtı olması belgelendi.

Mustafa Özkan, yani bilinen ismiyle Manuş Baba'nın O çok dinlenilen ve hala da her yerde çalınan şarkısı "Eteği Belinde".çalıntı çıktı. Manuş Baba, son zamanların en dikkat çeken isimlerinden biri. YouTube'da yayınlanan video klipleri milyonlarca kez izlenerek büyük bir başarı elde ediyor. Sanatçı 2017'de yayınladığı "Dönersen Islık Çal" adındaki albümüyle büyük bir ilgi gördıü.
Eteği belinde
Belge 1
Albüme ismini veren şarkının yanı sıra "Eteği Belinde" isimli çalışma Manuş Baba'yı öne  çıkardı. Ancak şarkıcı Mustafa Özkan (Manuş Baba) bomba bir haber ile gündeme düştü. Sanatçı Atilla Yılmaz, Manuş Baba'nın Eteği Belinde şarkıdının müziğinin kendisine ait olduğunu açıkladı. Yılmaz, açıklamasında belgelere de yer verdi. Manuş Baba hakkında işlem yapılması için suç duyurusunda lbulunduğu öğrenilen  şarkıcı Yılmaz, şarkısının çalındığını hayranlarından duyduğunu aktardı.

MSG'e Göre Manuş Baba'nın Şarkısı Çalıntı!

Manuş Baba'nın söz konusu şarkısının müziğinin "Senden Gayrı" isimli çalışmasından kopyalandığını sevenlerinden dutan Atilla Yılmaz, soluğu MSG'de altı. Başvuruda bulunan Yılmaz, MSG yani Musiki Eser Sahipleri Grubu'ndan olumlu yanıt aldı. Atilla Yılmaz'ın MSG'den  aldığı belgelerde şarkının çalıntığı anlaşılıyor. Yapılan incelemeler sonucu Manuş Baba'nın Dönersen Islık Çal albümünde yer alan ve YouTube'da 76 milyonu aşan bir izlemeye sahip Eteği Belinde adlı şarkının müziği çalıntı. Söz konusu şarkı, Atilla Yılmaz'ın 2005'te çıkan "Vaktidir" albümünde yer alan Senden Gayrı'dan bir bir kopyalanmış durumda. 

Peki eser sahibi olduğunu iddia eden Atilla Yılmaz konu hakkında ne diyor? 
Yılmaz, "Sevenlerim “Senden Gayrı” isimli parçamın kopyası olduğunu söylediklerinde şarkıyı dinledim. Söz ve müziği "Manuş Baba" yazan parçanın müziği benim 2005 yılında yayımladığım “Senden Gayrı” eserimle aynısı olduğunun farkına vardım. Bu konuyla ilgili olarak yasal tüm işlemleri başlatıp emeğime sahip çıkacağım” diye konuştu.






Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0