Telefonların Geç Şarj Olma Sorununun Nedeni ve Çözümü

"Telefonum geç şarj oluyor" diyor ve telefonun hızlı şarj olması için araştırmalara girişmişseniz bu yazımız tam size göre. Bu rehberimizde Android telefonlar neden geç şarj olur? Ve Android telefonun geç şarj olmasına çözüm bulmaya çalışacağız.
Android şarj
Android şarj
Akıllı telefonlar artık her işimizi çözebilecek duruma geldi. Hatta öyle ki akıllı telefonlardaki özellikler başımızı döndürüyor. Ama maalesef bugüne kadar telefonların "şarj sorunu" çözülmüş değil. Yani telefonların şarjı çabuk bitiyor, geçte şarj oluyor. Her ne kadar son birkaç yılda  "hızlı şarj" teknolojisi ortaya çıksa da, telefonların geç şarj olma sorunu aşılmış değil. Tabi çoğu telefonda hala hızlı şarj desteğinin olmaması da bir başka sorun... Peki ama telefonlar neden geç şarj alır? Gelin telefonunuzun hızlı şarj olmasını sağlayacak çözümden önce bu sorunun yanıtına bakalım. Telefonların yavaş şarj olmasının birkaç sebebi vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

1. En büyük sebep telefonunuz hızlı şarj desteğine sahip olmamasından kaynaklanıyor. Genelde giriş seviyesi ve orta segment cihazlarda "hızlı şarj" desteği bulunmaz. Tabi en çokta MediaTek işlemcilerinden gücünü alan telefonlarda bu özellik kullanılmıyor. Bu da kullanıcıları maalesef olumsuz yönde etkilemekte.

2. Şarj cihazı veya kablo değişikliği de yine telefonların geç şarj olmasını etkilemektedir. Yani eğer ki telefonunuzun pili büyük, ancak siz düşük amper'li bir kablo ile adaptör kullanıyorsanız telefon yavaş şarj olur. Hatta telefon şarjdayken kullandığınız da ise şarjın hızla tükendiğini fark edersiniz. Bu arada şarj kablosunun da amper değerlerine sahip olduğunu belirtmekte yarar var.

3. Telefonunuz artık eskisi gibi hızlı şarj almıyor veya telefonunuz birden geç şarj olmaya başladıysa bunun en büyük sebebi: cihazınızın pili artık ömrünü tamamlamış olabilir. Telefon pilinin artık bittiğini daha doğrusu kullanılamaz hale geldiğini gösteren bir başka gösterge ise şarjın çabucak sıfırlanmasıdır. Artık ya pili, ya da telefonu değiştirme vakti gelmiştir.

Android Telefonun Geç Şarj Olma Sorununa Çözüm!


Eğer telefonunuz birden geç şarj olmaya başladıysa büyük ihtimalle şarj aletini değiştirmiş olmalısınız. Bu durumda telefonunuza en iyi şekilde akım veren ve yeterli amper sağlayan bir adaptör ve kabloya ihtiyaç var. Yok eğer şarj aleti değişikliği gerçekleştirmediyseniz o halde elektrikte de problem olabiliyor bazen. Tabi bu arada bu saydıklarımız hızlı şarj desteği bulunan cihazlar için geçerli. Telefonunuzun hızlı şarj desteği yoksa ve cihaz geç şarj oluyorsa Play Store'da "Super Fast Charger" diye arama gerçekleştirin ve çıkan uygulamalardan yüksek puana sahip birini tercih edin. Hepsi de aynı işi yaptığı için özel olarak bir uygulamadan söz edemeyiz. Zaten bu uygulamaların yaptığı işi manuel olarak da yapmak mümkün. Eğer telefonunuz hızlı şarj olsun istiyorsanız; cihazı uçak moduna alıp,  WiFİ'yı, sesleri kapatın. Ve yine telefonun ekran parlaklığını da düşürün. Böylece telefon 4 dakikada normalde %3 oluyorsa bu şekilde %7 gibi bir değere ulaşır. Eğer ki bu saydıklarımız işe yaramıyorsa büyük bir olasılıkla telefonun bataryası artık işini tamamlamış olabilir. Burada yapabileceğiniz iki şey bulunuyor: birincisi bataryayı değiştirmek, ikincisi de telefonu yenilemek...






FACEBOOK ve  TWİTTER  hesaplarımızdan gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

3 Yorum:

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0