Hangi bölümler kolay İş bulabilir? İşte dikkat çeken 5 geleceğin mesleği

Üniversite tercihleri devam ederken adaylar, "hangi bölümü okumalıyım?" veya "geleceğin mesleği hangisi?"  gibi sorular soruyor. Peki gerçekten geleceğin meslekleri hangileri? Hangi bölüm mezunları kolay   iş bulabiliyor?  İşte tercih yaparken listenizde yer verebileceğiniz geleceğin bölümleri. 
Üniversite
Her yıl yüz binlerce üniversite öğrencisi tercih ettiği bölümden mezun olup iş arayışına giriyor. Türkiye'deki işsizlik oranları ortadayken ve her geçen gün  artması da yeni üniversite öğrencilerini endişelendiriyor. Bununla birlikte bu yıl üniversite tercihleri yapmaya başlayan öğrencilerin hangi bölümü yazacağı konusunda kararsızlık yaşadığı görülüyor. Gelecek kaygısı yaşayan öğrenciler, hangi bölümlerde iş olanakları yüksek? Geleceğin meslekleri hangileri? Gibi çeşitli soruların yanıtını aramaya girişti. Bu arada tercihlerin bitmesine az bir süre kala biz de "geleceğin bölümleri" hakkında bilgiler derledik. Mezun olduğunuzda kolay iş bulabileceğiniz bölümler doğrultusunda  tercih yapmak istiyorsanız yazımızın devamını okumanızı öneriyoruz.

İşte tercih yaparken listenizde bulunması gereken geleceğin  meslekleri  

Son birkaç yıldır hızla yükselişe geçen bilişim ve  mobil teknolojilerle birlikte çeşitli meslekler de önem kazanmaya başladı. Bu mesleklerden en dikkat çekeni ise "yazılım geliştiriciliği." Öyle ki herşeyin taşındığı mobil ortamlarda mobil oyun ve uygulamalar Bilgisayar Mühendisliği gibi meslekler gelecek vadeder hale gelmesini sağladı.   Son zamanlarda artan siber güvenlik ihtiyacı ve  sıklıkla gündeme  gelen  "yapay zeka" teknolojisi de bu bölümlerin yolunu açan gelişmeler.
Öte yandan  sosyal medya da hızlı bir yükseliş kaydetti. Hatta başta özel  üniversiteler olmak üzere pek çok üniversitede Sosyal Medya Yönetimi gibi isimlerle bölümler de açıldığını görüyoruz. Tabi pek çok firmanın  E-Ticaret  portalı kurup işini sosyal medyaya taşıması da yine bu sektörde gelecek olduğunu işaret ediyor. Siz de geleceği parlak  olan sosyal medya alanında yer almak isterseniz tercih kılavuzunda yer alan bölümlerden birini tercih edebilirsiniz. Veya çeşitli kurs ve eğitimlerle Sosyal Medya Yönetimi alanında kendinizi geliştirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER

Tercih yaparken dikkat edilecek 5 nokta 

Özel üniversitelerin avantaj ve dezavantajları

Yeni Medya ve İletişim Sistemleri  gibi adlarla  açılan yeni bölümler ise medya sektöründe çalışmak isteyenlere hitap ediyor. Son birkaç yılda radyoların, televizyonların hatta gazete ve sinema sektörünün internete taşındığını görüyoruz. Dolaysıyla gelenekselleşen medyanın yavaş yavaş web üzerinde faaliyetlerine başlamasıyla bu alandaki iş imkanlarını da beraberinde getirdi. Yine YouTube üzerinde yapılan yayınlar da internet yayıncılığının geleceği konusunda önemli ipuçları veriyor. Eğer siz de Radyo Tv ve Sinema, Gazetecilik, gibi bölümler okumak istiyorsanız Yeni Medya ve İletişim Sistemleri   gibi bölümleri tercih edebilir,  veya Radyo TV ve Sinema  gibi  bölümlerde eğitim veren üniversitelerin ders programlarını incelemenizi öneriyoruz. Çünkü bazı üniversiteler  geleneksel medya eğitimlerinin yanında yeni medya sistemlerine yönelik dersler de vermekte. Uzun lafın kısası internet  yayıncılığı da geleceğin mesleği olarak    gösterilebilir.

Ülkemizde ilaç ve hastane yatırımlarının artması, ülkemizdeki genç nüfusun yoğunluğu ve önümüzdeki yıllarda bu yoğunluğun yaşlanacağı gerçeği hemşire ihtiyacını daha da arttıracağa benziyor. Bu nedenle Hemşirelik ve benzeri sağlık bölümlerinin geleceği de parlak görünüyor.
Hemşirelik başta olmak üzere diğer benzer bölümlerin iş bulma olanakları da oldukça  yüksek.  
Hemsire
Hemşire
 Teknoloji gelişti diyoruz, olumlu yönlerinden söz edip geleceğin meslekleri bu alanda diyoruz ama olumsuzluklarından kaynaklanan bazı durumlar da iş imkanlarını da doğuruyor. Örneğin insanlarda artan hareketsizlik, abur cubur ve fastfood tüketimiyle obezite de hızla artmaya başladı.  Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde Diyetisyen lik önem kazanmaya başladı. Maalesef dünyada ve Türkiye'de son 10 yılda obezite sorunu baş göstermeye başladı. Bu nedenle Diyetisyen olmak isteyenler doğru yoldasınız. Bu bölüm de geleceği parlak mesleklerin başında geliyor.   

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0