İşte Bezm-i Ezel filminin öne çıkan detayları Bezm-i Ezel sinemalarda!

Vizyon tarihi 21 Temmuz olarak belirlenen Bezm-i Ezel filmi bu Cuma sinemaseverlerle buluşuyor. Farklı iki dine mensup Yasemin ile Mustafa'nın başına gelenleri beyazperdeye taşıyan  Bezm-i Ezel oyuncu kadrosu ve konusuyla dikkat çekiyor. İşte   Bezm-i Ezel filminin öne çıkan detayları. 
Dabbe
Bezm-i Ezel
 Türkiye'de son birkaç yıldır yükselişe geçen korku filmleri bu yükselişini Cin temasını kullanarak devam ettiriyor. Cinleri konu edinen filmlere bu hafta vizyona giren bir yeni film daha eklendi. "Bezm-i Ezel" adındaki korku filmi bu hafta korkuseverlerin beğenisine sunuluyor. İki farklı dine inanan bir çiftin başına gelen ürpertici olayları konu edinen Bezm-i Ezel filminde insanların cinlerle mücadelesini görüyoruz. Yönetmenliğini Aykut Can Demirel'in üstlendiği Bezm-i Ezel'in çekimleri Buca'da bulunan tarihi Baptist Kilisesi'nde ve İzmirin Buca ile Torbalı ilçelerinde gerçekleştirildi. Öte yandan Bezm-i Ezel filminin konusu da dikkat çekiyor.

Senaryosunu Oğuz Tosun'un kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda  Ebru Eker, Berkan Tutu, Buğra Han Kirişoğlu, Hakan Tutu, Hüseyin Başlı, Talat Yavaş, Nilüfer Başlı, Ceylan Ay gibi isimler yer alıyor.
Filmin yapımcılığını  Arı Kovanı Film gerçekleştirirken,  dağıtımını ise  MC Film  üstleniyor. Bu hafta vizyona girecek  Bezm-i Ezel filminin konusu ise şöyle:

Bezm-i Ezel'in konusu


Yasemin ve Mustafa İzmir'de ikamet eden ve aynı evi paylaşan, farklı dinlere mensup olduklarına aldırış etmeden birlikte olmayı başarmış iki sevgilidir. Yasemin'in sıradan hayatı gördüğü rüya ile bir anda kabusa dönmüştür. Ardarda yaşadığı paranormal olaylar onu büyük bir bunalıma sokar. Mustafa olan biten her şeyi hafife alarak Yasemin'i rahatlatmaya çalışır ancak içten içe sevdiği kadın için endişelenmektedir, sonrasında tanık olduğu olaylar onda da büyük bir korku yaratır. Yasemin çareyi ibadet ettiği kilisenin din görevlisinde arar. Din görevlisi papaz Yasemin'e yardım etmek istese de bu konuda çaresiz kalır. Yaşanan olayları yorumlayan papaz müslüman bir din adamından yardım almalarını önerir. Yasemin bu fikre başta oldukça karşı çıksa da çaresiz kabul eder. Mustafa, arkadaşı Serdar aracılığı ile Mansur Hoca'ya ulaşır. Mansur Hoca çevresi tarafından saygı gören, fikirlerine değer verilen biridir. Halk arasında cinci hoca olarak bilinen insanlardan oldukça farklı bir profil çizmektedir. Mansur Hoca, yaşananları dinledikten sonra Yasemin'e yardım etmeye karar verir.

 Yasemin kendi dininin inançları ışığında hareket etmek ister ancak kendisini bir anda İslami ritüellerin içinde bulur. Mansur Hoca'nın uzun uğraşlar sonucunda ulaştığı sonuçlar Yasemin'i dehşete düşürür. Çok tehlikeli bir cin kabilesi Yasemin'e musallat olmuştur. Bütün bulgular babası İshak'ı işaret etmektedir. Babası İshak'ın geçmişindeki büyük sır, yıllar sonra onu ele geçirmiştir. Sırrı çözmek için büyük mücadele veren Mansur Hoca bütün gayreti ve ilmini İshak'ın sırrını çözmek için harcar. Yasemin büyük tehlike altındadır. Bu korku dolu yol, doğduğu köye kadar uzanacaktır.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0