Telefonunuza virüs mü bulaştı? İşte Android virüs temizleme yolları!

Bu aralar pek çok kişi aynı konuda muzdarip   konu ise: telefona bulaşan virüs. Peki telefondan nasıl virüs silinir? Başka bir deyişle  telefondan virüs nasıl temizlenir? Genelde Android telefonlarda görülen virüsler kolayca silinebilir.  İşte Android telefondan virüs  silmenin yolları.
Virüs temizleme
Virüs
Artan internet kullanımı, gelişen mobil cihazlarla birlikte kötü niyetli yazılımlar da cihazlara hızla  bulaşmaya başladı. Elbette telefona virüs bulaşması yeni birşey değil.  Ancak son zamanlarda çok sık karşılaşılır olduk. Bunu da sosyal medya platformlarında paylaşılan kullanıcı paylaşımlarından görmek  mümkün. Peki ama telefona nasıl virüs bulaşır? En çokta Android telefonlara neden virüs bulaşır? Virüsler, web sitelerde yer alan reklamlardan bulaşabileceği gibi farklı yollarla veya açıklardan da  cihazlara sızabilir. Ayrıca ücretli oyun ve uygulamaların bazı sitelerde ücretsiz sunulması ve benzeri durumlarda da telefona bulaşabilir. Daha aklımıza gelmeyen bin bir türlü sebeble telefonlar ve tabletler virüslerin kurbanı olabiliyor. Android telefonlara kolay virüs bulaşmasının sebebi de açık kaynaklı ve özgür bir platform olmasıdır. Peki kötü niyetli yazılımlardan nasıl korunabiliriz? Virüslerden korunmak oldukça kolay. Ancak her zaman için bilinçli ve dikkatli olmak şart.

Android telefonlardan  virüs temizleme  - silme  nasıl yapılır?


Telefona bulaşan virüsten kurtulmak her virüs için farklılık gösterebilir. Bazı kötü niyetli yazılımlar oldukça profesyonel çalışıyor. Biz, bu yazıda basit    virüs silme işlemleri üzerinde durup birkaç virüs temizleme uygulaması önereceğiz. Android'ten virüsleri silmek için önce Ayarlar/Uygulamalar (uygulama yöneticisi) bölümlerini takip edip var olan uygulamalar içinde dikkat çeken virüs olduğunu kesin olarak düşündüğünüz uygulamayı durdurun. Daha sonra eğer kaldırabiliyorsanız onu kaldırın. Yok olmuyor ise Play Store'da AVG,  Chomar ve  360 Security gibi iyi virüs temizleme uygulamalarını kurup Android telefonunuzdan virüsleri temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bunlarda işe yaramıyor ise cihazınıza format atmaktan başka çare yok. Şayet tüm bunlar da işe  yaramadıysa o zaman telefonunuza veya tabletinize ROM  yani  yeni yazılım yüklemeniz gerekiyor. Eğer Android işletim sistemine hakimseniz bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak bilginiz yoksa teknik destek almanız daha faydalı olacaktır.

Telefona virüs bulaşmasını nasıl engellemek mümkün?

Android virüs
Antivirüs 
 Başta da ifade ettiğimiz gibi dikkatli ve bilinçli bir kullanıcı olmak lazım. Yani reklamlarda karşılaşılan "telefonunuzda 12 virüs bulundu hemen temizle"  gibi yanıltıcı uyarıları dikkate almamanız gerekiyor. Yine Google Play Store'da  en iyi virüs  temizleme uygulamaları arasında yer alan 360 Security ve AVG antivirüs yazılımlarını kullanarak telefonunuzu koruyabilirsiniz. Tabi bu uygulamalar da tam çözüm değil.  Eğer telefonunuza çok önem veriyor ve paranız da çoksa o zaman DR Web adlı 160 TL değerindeki uygulamayı edinebilirsiniz.

Ha bu arada ücretli virüs uygulamalarını çeşitli APK sitelerinde ücretsiz indirerek virüslere davetiye çıkaracağınızı da unutmayın.

Webmgon'un FACEBOOK ve  TWİTTER sayfalarını takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

10 Yorum:

  1. Telefon için virüs temizleme indirmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Abim ne olur bna bi link atin ne olur

    YanıtlaSil
  3. Abi erisebilirlik ayarlarina erismis ayarlardan atiyo ne yapmaliyim anti vuruse izin bile verditmiyo

    YanıtlaSil
  4. Ayarlara ve play storage giremiyorum ne yapicam lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benide ayarlar ve play stordan atıyo bilen biri yardım etsin

      Sil
    2. Bendede aynı şey oluyor çözümünü biliuormusun

      Sil
  5. Abi ben video player den bulaştı nasıl kurtulacak uygulama Lara girmiyo atiyo ve ben güvenli moddan izinleri sıfırladım İzmir vermessem heryerden atiyo ve vericem simdi

    YanıtlaSil
  6. Ya ayarlardan atiuo sürekli o yüzden kaldiramiyom napmmam lazım

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0