Türkiye'nin ilk hacker filmi Tehdit: Siber Çöküş ne zaman vizyona girecek?

İşlediği konu bakımından Türkiye Sineması'nda bir ilke imza atan Tehdit: Siber Çöküş, yakında sinemaseverlerle buluşacak. Suç, aksiyon türündeki filmin yönetmenliğini ise  genç yönetmen Hakan Kadıoğlu üstleniyor. Webmgon'a açıklamalarda bulunan Kadıoğlu, film hakkında önemli detaylar paylaştı.  Peki Tehdit Siber Çöküş ne zaman sinemalarda?
Tehdit Siber Çöküş filmi hakkında tüm detaylar haberimizde.
Hakan kadıoğlu
Tehdit Siber Çöküş (2017)
Günümüz koşullarıyla birlikte ortaya çıkan "siber suç"  kavramı ve hackerlık gün geçtikçe artıyor. Buna bağlı olarak pek çok dizi, sinema filmi ve kitabın başrollerinde hackerları görmekte mümkün olabiliyor. Popülerliği her geçen gün artan "hackerlık" kavramını büyük kitlelere ulaştıran Almanya yapımı  sinema filmi Ben Kimim? (Who Am I?) ve  Mr  Robot dizisiyle sanal dünyanın bu olayı daha da önem kazanmış durumda. Bu yapımlar sonrası siber saldırılar, hackerlık gibi konular hızla senaryolaştırılmaya başlandı.  Sanal dünyanın beyazperdeye aktarıldığı şu sıralar Türkiye de geri kalmadı. "Tehdit: Siber Çöküş" adıyla  yakında beyazperdede izleyiciyle buluşacak olan yerli filmin yönetmenliğini Hakan Kadıoğlu üstleniyor. Türkiye'nin ilk "siber suç" konusunu işleyen sinema filmi Tehdit Siber Çöküş, şimdiden konuşulmaya başlanmış durumda.

"Sorumluluğumuzun bilincindeyiz."


Geçtiğimiz ay Türk hacker  filmi Tehdit Siber Çöküş'ün  çekimleri kısa  süreliğine durdurulmuş, bütçe yetersizliği nedeniyle sinemaseverlerden  destek istenmişti. Ve filme kısa sürede önemli bir destek verildi. Webmgon'a  özel verdiği röportajda konuşan filmin  yönetmeni Hakan Kadıoğlu, yakında vizyona girecek olan Tehdit: Siber Çöküş için şunları söyledi: "Sinemaseverler içinde, ülkemiz sineması adına da yeni bir şeylerin başlangıcı olacak. Bunun getirdiği sorumlulukları da bildiğim için bu süreci tam anlamıyla güzel bir netice ile sonuçlandırmak istiyorum." Aynı zamanda Tehdit: Siber Çöküş'ün senaristliğini de üstlenen Kadıoğlu,  asıl mesleğinin grafik tasarım olduğunu belirterek siber suçların  olduğu bir ortamda çalışmanın  getirisiyle senaryoyu  kaleme aldığını dile getirerek senaryo üzerine üç yıl çalıştığını ifade etti.
Genç yönetmen Hakan Kadıoğlu'nun Webmgon'a  özel açıklamalar yaptığı röportaj çok yakında webmgon.com'da! Öte yandan  Mascot Film ve m3 Film'in yapımcılığını üstlendiği ve sıklıkla "Tehdit Siber Çöküş ne zaman çıkıyor?" Gibi soruların sorulduğu filmin vizyon tarihi henüz belli değil. Tehdit: Siber Çöküş'ün vizyon tarihi yakında belirlenmesi bekleniyor.  Hakkında yeterince bilgi paylaşılmayan Tehdit: Siber Çöküş'ün oyuncu kadrosu da henüz açıklanmış değil.

Tehdit: Siber Çöküş Konusu:


Yakında sinemaseverlerle buluşacak olan ve Türkiye'de  ilk kez "siber suç" kavramını beyazperdeye aktaran Tehdit Siber Çöküş'ün konusu kısaca şöyle:
Yıllarını siber suça vermiş bir Hacker, devlet tarafından aranmaktadır. Siber Güvenlik Teşkilatı'nın aradığı bu Hacker uluslararası şirketlere zarar vermekte, bir çok şirket ağına sızıp, şirket içi özel bilgileri hackleyerek başka ülkelerdeki kişi ve kurumlara satmaktadır.

2 yıldır peşinde oldukları bu Hacker için başlatılan operasyon, başbakanlığa bağlı özel birim Siber Güvenlik Teşkilatı tarafından yürütülmekte ve birimin başında olan başkan Mithat tarafından yakından takip edilmektedir. Amaçları bu Hacker'ı yakalamak, aynı zamanda devlet için etkin bir rolde kullanmaktır. Kod adı Kurtbey olan bu Hacker, iki yılın sonunda bir iş için topladığı hacker grubu yeni bir saldırı girişiminde bulunurlar. Grubun açık vermesi ile Siber Güvenlik birimini harekete geçirirler. Birim hızlı bir şekilde yerlerini tespit etmeye çalışır. Grup verdikleri açıktan dolayı daha fazla gizliliğini koruyamaz ve açığa çıkarak yakalanırlar, ancak grubun lideri olan Kurtbey için her şey yeni başlamaktadır

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0