Üniversiteye Yeni Başlayanlara 5 Tavsiye!

Tercihler verildi, kayıtlar yapıldı ve  üniveraite hazırlıkları tamamlandı.  Şimdiyse birçok üniversiteli okulların açılmasını bekliyor. Peki ama üniversite naaıl bir ortam? Üniversite yeni başlayanlara neler tavsiye edilir? Elbette üniversite lise gibi değil. Hatta aralarında dağlar kadar fark var denilebilir. Hal bölye olunca üniversiteye yeni başlayan pek çok öğrenci adaptasyon sorunu yaşayabiliyor. Bizde üniversiteye yeni başlayacak olanlara önemli tavsiyelerde bulunmak istedik.  Amaç Liseden farklı olan Üniversite hayatına adapte olmayı kolaylaştırmak. Ayrıca başlıklar halinde sıraladığımız bu önemli ve de üniversitenin ilk aylarında  hayat kurtaracak tavsiyeler pek çok üniversite öğrencisi tarafından önerilmektedir. Bu sayede üniversiteye yeni başlayacaklar ilk günlerinde zor durumda kalmaktan kurtulmuş oluyor. İşte üniversiteye yeni başlayacak olanlar önemli tavsiyeler!

Ygs
Üniversite


İLK HAFTA OKULA GİTMEYİN!


Birçok yeni üniversiteye başlayan öğrenci heyecanla ve sabırsızlıkla üniversiteye koşuyor. Ancak ilk hafta okula gitmemek doğru olacaktır.  Çünkü 2, 3 ve 4. sınıflar  fakültelerde olmuyor ve dolaysıyla sadece 1. sınıflar okulda oluyor. Bu da bir haftanın boş geçmesine neden oluyor. Aslında pek çok kişi lisede de ilk hafta okula gitmediği için bu durumu devam ettirmesi zor olmayacaktır.  Tabi bu kesin bir kural değil fakat birçok öğrenci üniversiteye ilk hafta gitmemekte. Gidenler ise yeni başlayanlardır ve bunu bilen hocalar da şu cümleye benzer cümlelerle dalga geçebiliyorlar:
"çömez olduğunuz ne kadar da belli oluyor bir bilseniz..."  Bu nedenle bu cümlelerle karşılaşmamak  için ilk hafta gitmemek daha iyi olacaktır.

HOCA SINIFA GELİNCE KALKMAYIN!


İlkokulda, lisede  süregelen bir alışkanlıktır hoca sınıfa gelince ayağa kalkmak. Ancak bu, üniversitede terkedilmiş durumda. Yaklaşık altı ay önce bile sınıfa hoca gelince kalkmış olabilirsiniz. Tabi hoca sınıfa gelince lisede saygı göstermek amacıyla kalkılmakta idi. Fakat bu üniversitede yok! Birçok öğrenci bu alışkanlığı üniversiteye de taşıyabiliyor.  Bir süreliğine buna çok dikkat edin. Belki ilk günlerde veya ilk haftalarda size zor gelebilir hatta kendinizi hoca sınıfa gelince tam kalkacak gibi dururken de bulabilirsiniz. Ancak bu geçicidir ve bir süre sonra yok oluyor. Öyleki bir zaman sonra sanki hiç daha önce hoca sınıfa gelince ayağa kalkmamış gibi oluyorsunuz. Ve bu arada şunu da bilmekte fayda var:
"Ayağa kalkmamak saygısızlık anlamına gelmemektedir. 

DİZİLERDE Kİ ÜNİVERSİTE HAYATI YALAN!


İzlenen dizilerdeki  hayat bizleri etkileyebiliyor. Bu, üniversite için de geçerli. Birçok gençlik dizisinde  "üniversite hayatı" işleniyor. Üniversiteye hazırlanan birçok gençte üniversitenin böyle olduğuna inanıyor. Dolaysıyla hayaller de buna göre kuruluyor. Ama dikkat etmekte  yarar var. Nasıl "lise hayatını" anlatan diziler gerçeği yansıtmıyorsa, bu üniversite için de geçerli.  Bazı öğrenciler bunun farkında olsada birçok kişi maalesef farkında değildir.  Evet çoğu gençlik dizisinde üniversite hayatı ballandıra ballandıra anlatılmakta ama bunun %95'inin yalan olduğunu bilmenizi isteriz. Aksi takdirde hayal kırıklığı  üniversitenin girişinde   sizlere "merhaba" diyecektir.

HOCALARIN PEŞINDE KOŞMA VAKTİ!


Lise döneminde çoğu şey için hocalarımız peşimizde koşabilmiştir. Bu, ödev için, başarısızlık için v.s  olabiliyordu. Ancak bu üniversitede tam tersine dönmüş durumda. Hocaların peşinde koşma zamanınız geldi! Bunu ilk bakışta not için algılayanlarınız olacaktır ancak daha fazlası var...     Lisede hocalar peşınizde koşarken, üniversite de bu değişmekte. Buna küçük bir örnek verecek olursak:
Devamsızlık sınırına dayandığınızda lise de hoca sizinle veyahut ailenizle görüşür. Üniversite de böyle bir şey yok siz hocayla görüşürsünüz. Bunu üniversiteye gittiğinizde daha iyi anlayacaksınız... Tabi sadece devamsızlık için değil şu an için aklımıza gelmeyen birçok şey için geçerli.

KIZLAR ÇIKMA TEKLİFİ ETMEZ!


"Üniversiteye yeni başlayanlara  önemli tavsiyeler" verdiğimiz bu yazımızda son ve beşinci tavsiyemiz erkekler için geliyor. Özellikle "üniversitede erkeklere kızlar çıkma teklifi ediyor" cümlesine umut bağlayan erkekler için...  Evet bu cümleyi birçok erkek lise de duyar. Hatta erkekler toplandığında  "abi varya üniversitede kızlar erkeklere çıkma teklifi ediyormuş biliyor musunuz?" diye pek çok kez konuşurlar. Fakat üniversiteye bu umutla gelenler okulun 2.yılında hayal kırıklığı ve tecrübeyle bunu çok iyi bir şekilde anlar. Ama siz artık durumun farkındasınız bunun için şimdiden dikkatli olun!

Bu beş tavsiye genel geçer olup birçok  üniversiteye  yeni başlayan insanın karşılaştığı bir durumdur.  Üniversite  farklıdır, güzeldir fakat bunları bilerek gelmek daha da üniversite hayatını güzelleştirir. Ayrıca üniversite öğrencisinin bir de maddi sorunları oluyor bunları aşmak için de ya çalışacak ya da "burs" alacak. Çıkma olasılığı yüksek burs tavsiyeleri için BURAYA tıklayın.  Yine üniversite hakkında önemli gelişmelerden haberdar olabilmek için de TWİTTER ve  FACEBOOK  sayfalarımızı da takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0