En çok Burs Veren Vakıflar! İşte Çıkma Olasığı Yüksek Burs Tavsiyeleri

Bir çok üniversite öğrencisi eğitim görürken maddi sıkıntılar yaşayabilmekte. Bilindiği üzere KYK bursu her öğrenciye çıkmamakta. Ayrıca KYK bursu çıksa bile çoğu zaman da yeterli olamayabiliyor. Bunun için özel vakıf ve derneklerin burs başvuruları da mevcut. Bizde çıkma olasılığı yüksek "2016 burs tavsiyelerini" sizler için derledik. 
Burs veren yerler.
Burs tavsiyeleri
Yeni Üniversite öğrencilerinin tüm işlemleri bitti okullarına başladılar. Anca pek çok öğrencinin gözü kulağı burslarda. KYK burs başvurularını bekleyen öğrenciler, diğer taraftan vakıf ve dernek bursları için de araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki ama hangi vakıf veya derneklerin burs başvuruları daha kolay olumlu sonuçlanıyor? Hangi vakıfların burs başvuruları başladı? Ve hangi vakfın bur miktarı ne kadar? Tüm bu soruların yanıtı bu yazımızda. Ayrıca yazımızda yer alan vakıfların burs miktarı ve burs kontenjanları da oldukça iyi. Öte yandan söz konusu vakıf ve  derneklerin bursları tamamen karşılıksızdır.  İşte en iyi en çok burs veren vakıflar ve burs miktarları!

BEREKET VAKFI

Araplar'a ait olan AlBaraka Türk bankasına bağlı bir vakıf olan Bereket Vakfı, uzun süredir karşılıksız burslar vermektedir. Vakıf üniversite öğrencilerine her yıl 9 ay boyunca burs vermekte. Başvurular Bereket Vakfı'nın resmi sitesinden online olarak gerçekleştirilebiliyor. 
Burs miktarı: 300 TL

ANADOLU VAKFI

Anadolu Vakfı da yine Bereket Vakfı gibi bir bankaya ait. Vakıf, Aktif Bank'ın kurup öğrencilere eğitim desteği verdiği bir kuruluştur.  Anadolu Vakfı'nın belirlediği  şartlara durumu uygun olan öğrencilere  karşılıksız  burs verilmektedir. Eğitim süresince karşılıksız maddi destek veren kuruluşun burs başvuruları eylül ayında alınmaktadır.
Burs miktarı: 325 TL

TÜRK DİYANET VAKFI

Her sene çeşitli burslar veren TDV, en çok burs veren kuruluşlar arasında dikkat çekiyor. TDV bursları da diğer burslar gibi internet ortamından başvurulabiliyor. Vakıf, Diyanet'te çalışanların çocuklarına, ilahiyat okuyanlara, şehit veya gazi çocuklarına ve engellilere tek seferliğine 8 ay geçerli burs desteği sağlamakta. Öte yandan TDV burs başvuruları ekim ayı içerisinde vakfın web sitesi üzerinden alınmaktadır. 
Burs miktarı: 100 TL

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Başbakanlığa bağlı olan ve bir devlet kuruluşu olan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuruları başladı. VGM'nin  belirlediği  kriterlere uygun olan her öğrenciye  burs desteği sağlanmakta. "Başbakanlık bursu" olarakta bilinen eğitim desteği, ilkokul, ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencilerine sağlanmakta. Başvurular vakfın resmi web sitesi üzerinden alınmaktadır. 
Burs miktarı: 200 TL


ENGELLİLERE BURS VEREN KURULUŞLAR


TESYEV

Bu başlık altında sıralayabileceğimiz engellilere özel burs veren  tek bir vakıf var maalesef o da Türkiye Engelliler, Spor,  Yardımlaşma ve Eğitim  Vakfı'dır. Kısa adı TESYEV olan vakıf, belirlediği şartlara uygun olup, maddi durumu yetersiz olan öğrencilere eğitim süresince 9 aylık ödeme yapmakta.  TESYEV burs başvuruları fakültelerin öğrenci işleri yardımıyla yapılmaktadır. Öte yandan vakıf, üniversite öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencilerine de eğitim desteği sunmakta. Detaylı bilgiye vakfın resmi web sitesi tesyev.org.tr den ulaşmak mümkün. 
Burs miktarı: 350 TL

Ayrıca yukarda belirtildiği üzere   Türk Diyanet Vakfı (TDV) da engellilere burs vermektedir.

Yukardaki burs tavsiyelerinin yanı sıra  burs alabileceğiniz birkaç yerden daha  sözetmek mümkün. 
- Bulunduğunuz il / ilçenin Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı da belirli süre zarfı içinde öğrencilere tek seferlik  eğitim desteği verebilmekte. 
- Bazı  il / ilçelerdeki  Ticaret Odalerı da üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verebiliyor. 
-Ve  yine il / ilçelerde  bulunan   dernekler ve vakıflar da öğrencilere maddi destek sunabiliyor. 
Buralara ulaşmayı  da unutmayın. 





Ayrıca sizi ilgilendiren en güncel eğitim haberleri ve bilgileri için Webmgon'un  FACEBOOK  ve TWİTTER sayfalarını takip edebilirsiniz. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0