Önlisans 2016 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2016 Önlisans KPSS Soruları

Birçok önlisans mezunu ve önlisans  öğrencisinin merakla beklediği 2016 önlisans KPSS sınavı bugün itibariyle tamamlandı. 1 milyondan fazla kişinin girdiği sınav sonrası pek çok kişi sınavın kolay olduğunu dile getirdi? Peki 2016 önlisans  KPSS Sonuçları ne zaman açıklanacak? Önlisans 2016 KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte önlisans 2016 KPSS soruları ve tüm detaylar.
Kpss
KPSS 2016
ÖSYM'nin aldığı bir kararla 22 Ekim 2016'da yapılması gereken 2016 önlisans KPSS'si ,1 milyondan fazla kişinin   katılımıyla  bugün (16,10,2016) tamamlandı. Geçtiğimiz aylarda yapılan lisans KPSS sınavından sonra en çok katılım 2016 önlisans KPSS sınavına  oldu. Sınav sonrası pek çok aday, 2016 önlisans KPSS sınavının zor olduğunu dile getirdi. Öte yandan bugün itibariyle tamamlanan önlisans 2016 KPSS sınav sorularının da ne zaman açıklanacağı merak konusu.  Henüz ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da pazartesi günü osym.gov.tr üzerinden 2016 önlisans KPSS sorularının  yayınlanması bekleniyor. Önlisans KPSS sorularının yanı sıra pek çok kişi 2016 önlisans KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmekte.  Peki önlisans  2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Ve  FTÖ nedeniyle oluşan  kamudaki boşluklara yakın bir zamanda önlisans için yeni bir personel alımı olacak mı? İşte detaylar!


Önlisans 2016 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?


Pek çok önlisans mezunu ve önlisans öğrencisinin girdiği 2016 KPSS sonrası gözler ÖSYM'ye çevrildi. Bugün tamamlanan önlisans  KPSS sınavı sonrası pek çok kişinin aklında "önlisans 2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu var. Ancak gözlerin çevrildiği ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Fakat geçen yıllarda açıklanan KPSS sonuçları gözönünde bulundurulduğunda bir tarih vermek mümkün. Bugün 1 milyondan fazla kişinin katıldığı 2016 önlisans KPSS sonuçlarının 25 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında açıklanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca 2016 önlisans KPSS sonuçları ÖSYM'nin resmi web sitesi sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenilebilecek. Adaylara posta yoluyla sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, TC. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle  ÖSYM'nin resmi sitesinin  anasayfasında bulunan "Aday İşlemleri" bölümünden  sorgulama gerçekleştirebilecek


2016 Önlisans KPSS Soruları


25 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında sonuçlarının açıklanması beklenen önlisans 2016 KPSS  sınavının soruları henüz yayınlanmadı. Ancak ÖSYM yarın gün içerisinde veya bugün akşam saatlerinde önlisans 2016 KPSS sorularının tamamını açıklayacak. Önlisans KPSS soruları ÖSYM'nin resmi sitesi osym.gov.tr üzerinden yayınlanacak. Adaylar PDF formatında yayınlanacak 2016 önlisans KPSS sorularının tamamını dosya şeklinde indirebilecek. ÖSYM, 2016 önlisans KPSS soru ve cevaplarını osym.gov.tr adresi üzerinden başka herhangi bir yerde yayımlamayacaktır. Önlisans KPSS sınav soruları ve cevaplarının tamamı için BURAYA tıklayın.

Öte yandan bugün yapılan önlisans 2016 KPSS sonuçlarının çok erken açıklanması bekleniyor. Çünkü FTÖ üyesi olduğu iddia edilen pek çok memurun görevine son verildi. Dolaysıyla şu an kamuda fazlasıyla memur açığı var. Bu yüzden hükümet 2017'nin başında ortaöğretim, önlisans ve lisans için Kadrolar açacak.

2016 KPSS  ile alakalı yeni haber ve gelişmeler için Webmgon'un Facebook ve Twitter hesaplarını takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0