Hayalini Yaşam Tarzına Dönüştürmeyi Başarmış Olan Özlem Akçin (Özlem Keşifte) Anlatıyor / Röportaj



Tiny House akımının ülkemizdeki önemli temsilcilerinden Özlem Akçin, hakkında merak edilen detayları Webmgon'a anlattı. Ayrıca Akçin, Özlem Keşifte ismiyle sosyal medyada nasıl kısa sürede geniş bir kitleye ulaştığını da açıkladı. İşte o röportaj... 

YouTube ve İnstagram'da ürettiğiniz içeriklerle dikkat çekiyorsunuz. Ancak internette hakkınızda çok az bilgi var. Bize biraz kendinizden söz eder misiniz?

Ben Özlem Akçin sosyal medya hesaplarımda Özlem Keşifte olarak içerikler üretiyorum. Kendim için; bir süre mezun olduğu okulun bölümünde çalışan bir beyaz yaka olarak yaşamını sürdürdükten sonra hayalini yaşam tarzına dönüştürmeyi başarmış birisi diyebilirim. Seyahat etmek, keşfetmek ve paylaşmak ilham aldığım 3 şey. Şu sıralar ülkemizde yeni yeni tanınmaya ve kabul görmeye başlamış olan Tiny House akımı ile ilgili içerikler üretip YouTube kanalımda ve Instagram hesabımda yayınlıyorum.   

Daha birkaç yıl önceye kadar beyaz yakalı bir çalışan olarak çalışırken, sonrasında sosyal medyada içerik üretmeye başladınız. Bu kararı nasıl aldınız?

Evet, dediğiniz gibi birkaç yıl öncesine kadar çeşitli şirketlerin mali işler departmanlarında görev alarak çalışıyordum. Yine mesleğime devam ederek ve daha iyi şartlarda çalışabileceğim bir şirket arayışı için son çalıştığım iş yerinden ayrılmıştım. Sonrasında hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Hayatımda ilk defa kamp yaptığım, tek başıma plansız bir şekilde yola çıktığım bir sürece girmiştim. Tabi yaşamın keyfini daha önce hiç anlamadığımı düşündüğüm müthiş keyif aldığım bir süreçti bu. Sonrasında yavaş yavaş yaşam tarzım yeni haline evrilmeye başladı. Gezdiğim yerleri ve keşfettiğim şeyleri sosyal medya hesaplarımda keyfi olarak paylaşıyordum. Beğeni gördükçe daha sık paylaşmaya başladım ve zamanla oralarda kendime göre bir topluluğum olmaya başladı. Şimdi aktif bir şekilde içerikler paylaşıyorum. Yani anlayacağınız şu an ki durumum hiç planlı bir şekilde ilerlemedi, en keyifli yanı da bu değil mi?


Sosyal medyada kısa sürede geniş bir kitleye ulaşmak kolay değil.  Ama siz bunu başardınız. Bu başarının sırrı nedir?

Teşekkür ederim, açıkcası ben hala başarmış görmüyorum kendimi. Ama yine de ne yapıyorsun derseniz; tamamen doğal davranıyorum. İnsanlar genelde ya bir şey aradıklarında sosyal medyada dolaşırlar yada motive olabilecek bir şeyler görmek için. Ben var olan bütün enerjimle karşılarına çıkıyorum ya Tiny House içerikleri gösteriyorum ya da seyahat ettiğim yerleri, sanırım bu onların hoşuna gidiyor. Bunların yanı sıra takipçilerimle ve abonelerimle vakit buldukça etkileşim halinde oluyorum, mantıklı sorularına cevaplar veriyorum. 


Başta Instagram ve YouTube olmak üzere sosyal medya hesaplarınızda sadık bir kitleniz olduğu görülüyor. insanlar sizin çok doğal ve samimi biri olduğunuzu belirtiyor.  Peki siz bu kitlenin oluşmasını neye bağlıyorsunuz?


Ben de tamamen samimiyete bağlıyorum. İnsanlara samimiyeti geçirmeye çalışmayacaksın koşulsuz samimi olacaksın direk karşı tarafa geçiyor zaten. Bir de aktif bir şekilde Tiny House içerikleri yayınlıyorum, bu noktada yaşamlarını doğaya taşımak isteyenlerin de ilgisini çeken ve onlar tarafından da takip edilen bir isim olmaya başladım. Yani son sorunuzun cevabı olarak samimiyet ve insanlara bir şeyler verebilmek diyebilirim.

Özlem Hanım, biraz da "Tiny House" akımından söz etmenizi istiyorum. Zira bu akım ülkemizde henüz çok yeni ve temsilcilerinden biri de sizsiniz. Tiny House nedir?

Ülkemizde Tiny House denilince ilk akıla gelen isimlerden olmak beni çok mutlu ve motive ediyor. Tiny House aslında minik ev demek. Tiny House akımı ise fazlalıklardan arınarak doğada daha fazla zaman geçirebileceğiniz işlevli minik bir evde minimalist yaşam demek. E benim doğasever tarzıma bu kadar uyan bu küçük evleri keşfedince takipçilerimle paylaşmamam da olmazdı. 1 yıldır aktif bir şekilde Tiny House içerikleri üretip yayınlıyorum. Şimdi artık Tiny House yaşamına merak salan herkesin bir şeyler bulduğu bir kanala sahibim.


Siz farklı yerler keşfedip bunları takipçilerinizle paylaşmayı seviyorsunuz. Peki keşfetmeyi ve gitmeyi çok İstediğiniz bir yerler var mı?

Beni çok heyecanlandıran bir yer veya çok beğendiğim bir tiny house gösterdiğimde o heyecanımı bütün doğallığı ile yansıtmaya çalışıyorum, bunu çok seviyorum. Gitmeyi çok istediğim yerler elbette var, şimdilik hayallerini kuruyorum ama inşallah gideceğim. Mesela okyanusların ortalarında bulunan kendi halinde yaşayan adalar çok ilgimi çekiyor. Oraları çok araştırıyorum. Bunun haricinde Papua Yeni Gine, Bora Bora, Güney Asya ve Güney Amerika en ilgimi çeken yerler arasında.
 
Özlem Akçin yeni yerler keşfetmeyi ve gezmenin dışında nelere ilgi duyar, neler yapar?

Benim en büyük tutkum hiç bilmediğim görmediğim şehirleri veya ülkeleri keşfetmek. Bir üst soruya verdiğim cevapta da bahsettiğim gibi isimlerini bile duymadığım yerleri oralarda yaşayan insanları yaşam tarzlarını araştırmak ilgi alanıma giriyor. Bir de tek başıma bisiklet kullanmayı ve yeni insanlarla tanışmayı çok seviyorum. Açıkcası en keyif aldığım şey sizin de bildiğiniz gibi keşfetmek.

Her geçen gün sosyal medyada içerik üretmek isteyen insanların sayısı artıyor. Son olarak sosyal medyada öne çıkmak isteyenlere neler tavsiye edersiniz?

Doğal, samimi olmalarını ve insanların onları takip etmeleri için bir yada birkaç sebep ortaya çıkarmalarını tavsiye ederim. Tabi bir de farklı bir şeyler yapmak her zaman ilgi çeker. Sosyal medyada bir yere gelmek öyle kısa zamanda olan bir şey değil. Hepsinden önce sabırlı ve kararlı olmalarını öneriyorum.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0