Virüslere dikkat! Telefonda birden çıkan reklam bildirimlerini nasıl kapatabiliriz?

Pek çok kişi telefona aniden gelen reklamlardan ya da birden çıkan bildirimlerde şikayet etmekte. Bu tür reklam ve bildirimler virüs de içermekte. Peki bu sorundan nasıl kurtulabiliriz? İşte detaylar... 
Her gün sayısız web site ve uygulamada vakit geçiriyoruz. Kimileri faydalı kimleri ise zararlı olabiliyor. Kötü niyetli web siteler, telefona doğrudan yolladıkları reklam veya bildirimler ile telefona zarar verebilir. Kullanıcılar web sitelerinde gezinirken karşısına çıkan uyarıları okumadan kabul ettiğinden dolayı sürekli bildirim bombardımanına tutuluyor. Bu da hem veri tüketimini olumsuz etkiliyor. Hem de şarjın çabuk bitmesine etki ediyor. Çoğu zaman da bu reklam ve bildirimler insanı çileden çıkarmakta. Peki buna nasıl engel olabiliriz? Aslında sorunun yanıtı çok basit. Web sitelerde karşımıza çıkan uyarı ve bildirimleri ret etmek lazım. Peki şu an gelen reklam ve virüs içerikli bildirimleri nasıl kapatabiliriz? .

SANİYELER İÇİNDE REKLAM BİLDİRİMLERİNİ ENGELLEYİN! 


Öncelikle kullandığınız tarayıcıya girin. Bu  Firefox, Edge ya da Chrome olabilir. Genel olarak kullanıcılar Chrome kullandığı için bunun üzerinden gideceğiz. Ancak her tarayıcıda mantık aynı.  Tarayıcı içerisindeyken ayarlara girmemiz gerekiyor. Daha sonra seçenekler arasında Site Ayarları kısmına giriyoruz. Çıkan alanda sitelerden birini seçip daha sonra Bildirimler diyoruz.  Burada karşımıza çıkan web sitelerinin hepsinin bildirim izinlerini kapatabimeceğimiz gibi tek tek de işlem yapmak mümkün. Böylece bundan sonra artık reklam ve viriüs içerikli bildirimleri engellemiş oluyoruz. Eğer ki kullandığınız tarayıcıda Site Ayarları yoksa yine Ayarlar daha sonra bildirimler kısmını da kullanabilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0