Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Dengeli Dijitalleşme Semineri Gerçekleştiriliyor!

Dijital Denge Derneği, Van'da çeşitli etkinliklerle teknolojinin dengeli kullanımına yönelik bilgilendirmeler gerçekleştiriyor.  İlk olarak Öğretmen Ağı'nın Deneyim Paylaşım Etkinliğine katılan dernek, bugün ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde seminere katılıyor.
Tuğba şengül
Dijltal Denge
Teknoloji sektöründe uzun yıllar  profesyonel  olarak çalışan Tuğba Şengül tarafından kurulan Dijital Denge Derneği, Van'da çeşitli etkinliklere katılarak bilgilendirmeler yapıyor. Dijital yaşamın dengeli kullanımına yönelik düzenlenen etkinliklerin ilki Öğretmen Ağı tarafından düzenlendi.  Van'da gerçekleşen Deneyim Paylaşım Etkinliği kapsamında katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Öte yandan Dijital Denge Derneği kurucusu Tuğba Şengül,  21 Kasım'da ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin düzenlediği seminere konuşmacı olarak katılıyor. "Bireysel ve Ebeveynlere Yönelik Sağlıklı Dijital Alışkanlıklar" konulu seminerde dijitalleşme ve dijital denge alanlarında bilgilendirme yapılacak.  Dengeli Dijitalleşme Semineri perşembe günü saat 14:00'te  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Cengiz Andıç Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Peki Dijital Denge Nedir?


Teknolojinin gelişmesiyle beraber hayatımızın her anında teknolojinin dokunuşlarını görmemiz mümkün. Öyle ki yaşadığımız çağ "dijital" olarak adlandırılıyor. Ancak hayatımızı kolaylaştıran teknolojinin doğru kullanılmaması ciddi sorunlara neden oluyor. Teknoloji bağımlılığı her geçen gün artarken büyük şirketler, çeşitli STK'lar "dijital denge" konusunu öne çıkarıyor.  Hayatın her alanında dengeli teknoloji kullanımı ve dengeli dijitalleşme konusunda çok sayıda proje hayata geçiriliyor. Microsoft, Apple ve Google gibi önde gelen şirketler geliştirdiği yazılımlarda "dijital denge" moduna yer vermeye başladı. Pek çok insanın bilgisayar ve cep telefonlarının başında çokça vakit geçirdiğinden yola çıkılarak yaygınlaştırılan bu özellik sayesinde kullanıcılar ölçülü  olma konusunda uyarılıyor. Günümüzde dijitalleşen hayatlarda dijital denge işte bu denli önem arz ediyor.  

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0