MİNİKLER İLK KEZ SİNEMA İLE BULUŞTU! / Ardahan Haberleri

Ardahanlı minikler ilk kez sinema ile buluştu. Merkezden ve köylerden çok sayıda çocuk ilk kez sinema salonunda film izleme imkanı buldu. Minikler sinemayla tanışmanın verdiği mutluluğu yaşadı. İşte detaylar... 
Sinema haber
Sinema
Doğu illerinin pek çoğunda ya 1 sinema salonu bulunuyor ya da hiç sinema salonu yok. İlçelerin yüzde 90'ında ise hiç bir şekilde sinemaya erişim yok. Yaklaşık 100 bin nüfusu bulunan Ardahan'da da sinema salonu sayısı çok az. Hal böyle olunca yurttaşların sinema imkanları da kısıtlı oluyor.

 Hatta il merkezinde ilk sinema salonu 2010 yılında açıldı. Yetişkinler bir şekilde civar illere giderek filmleri izleyebiliyor ancak  çocukların sinemaya erişimi çok kısıtlı. İl genelinde gerçekleşen bir proje kapsamında bu sorunun üstesinden geliniyor.  

Geçtiğimiz günlerde pek çok Ardahanlı çocuk ilk kez sinemayla buluştu. İl merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerden gelen  minikler patlamış mısır eşliğinde film izledi. Onlarca kilo metre uzaklıktan gelen çocuklar servisle sinema salonuna taşındı. Yaklaşık 1 5 saat keyifli vakit geçiren miniklerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Patlamış mısır eşliğinde izlenen film sonrası yüzlerce çocuk,  yine geldikleri ilçe ve köylere ücretsiz servislerle taşındı.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0