Black Friday (Efsane Cuma) En Çok Doğu İllerinde İlgi Görüyor...

Doğudaki esnaf Black Friday kampanyalarına iyiden iyiye alıştı. Öte yandan halk da Efsane Cuma indirimlerini yakından takip ediyor. Öyle ki geçen yıl Black Friday indirimlerine en çok ilgi gösteren il Iğdır olmuştu.
Cuma indirimleri
Efsane Cuma 
Black Friday, bir başka deyişle Efsane Cuma'ya yaklaşık 1 hafta var ancak kampanyalar çoktan başladı. Büyük şirketler yüksek oranda indirimlerle ürünlerini satmaya çalışırken vatandaş ise  ihtiyaçlarını uygun fiyatlara almak için fırsat kovalıyor. Dünyada yıllardır her Kasımın sonu gibi başlayan  Black Friday indirimleri ülkemizde yaklaşık 4 ydır uygulanmaya devam ediliyor. Vatandaşların yakından takip ettiği yılda bir kez gerçekleşen bu indirimlere 1 hafta kala kampanyalar şimdiden başladı bile. Bu arada sadece büyük şirketler değil, küçük esnaf da müşteri çekmek için farklı Efsane Cuma kampanyalarına imza atıyor.

Türkiye geneline yayılan Efsane Cuma çılgınlığı özellikle Doğu ve Güneydoğu'da esnaf tarafından çok iyi kullanılıyor. Restoran işletmecilerinden hırdavatçıya kadar pek çok esnaf  kampanyalarla müşteri çekiyor. Öte yandan halkın da Black Friday'e olan ilgisi dikkat çekiyor. Bu denli ilgi gösterilen Black Friday kampanyaları, bu sene biraz daha erken başladı. Çeşitli kampanyalar düzenleyen ve bir teknoloji mağazasını işleten Yusuf Çetin, Doğudaki Black Friday indirimlerine yönelik ilgiyi maddi yetersizliklere bağlıyor. Çetin, "halkın alım gücü çok düşük. Böyle olunca ister istemez nerede bir indirim varsa orada yoğun talep oluşuyor. Esnafın Efsane Cuma indirimleri yapmasının sebebi ise aslında yine aynı. Çünkü esnaf artık eskisi gibi satış yapamıyor. Hal böyle olunca müşteri çekebilmek için farklı indirimler ve kampanyalar yapmak zorundayız." diye konuştu.

Ayrıca Efsane Cuma'yı yakından takip eden Caner Erdemli ise bu sene çok da indirim yapılmadığını genelde fiyatların şişirildiğini söylüyor. Özellikle Doğu illerinde yaşayan yurttaşlar son zamanlarda e-ticaret sitelerine yoğun ilgi gösteriyor. Bakalım bu yıl ki Cuma indirimlerinde en çok alışveriş yapan il tıpkı geçen sene Iğdır olduğu gibi yine bir Doğu ili olacak mı? 

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0