15 Yaşındaki Genç Yazar Yaprak Türkeli "Kırık Melodi' Adlı 2. Kitabını Yayımladı

Küçük yaşta 2 kitap kaleme alan Yaprak Türkeli, geçtiğimiz hafta yayınlanan Kırık Melodi isimli kitabıyla dikkat çekiyor. Bir yandan eğitimini sürdüren Türkeli, bir yandan da yazmaya devam ediyor...
Iğdır
Yaprak Türkeli 
İlk kitabını ortaokuldayken kaleme alıp yayınlayan  Yaprak Türkeli, küçük yaşına rağmen cümlelerini ustalıkla kurmasıyla dikkatleri çekiyor.  Yaprak Türkeli, İyi İnsan adını verdiği ilk kitabıyla kendi çapında iyi bir başarı elde etmeyi başardı. Bu arada genç yazar, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada Iğdır'daki Gençlik Merkezi'nde okuduğu kitapların kendisine çok katkı sağladığını ve o kitapların verdiği ilhamla "İyi İnsan" isimli ilk kitabını yazdığını  dile getiriyor. Henüz 14 yaşında, 8. sınıf öğrencisiyken yazan 15 yaşındaki Yaprak, çok geçmeden ikinci kitabını yayınladı. "Kırık Melodi" adındaki yeni kitap kasım ayının ortası gibi raflardaki yerini aldı.

2004 Iğdır doğumlu olan Yaprak Türkeli, şu anda lise 1 öğrencisi.  64 sayfadan oluşan Kırık Melodi kitabı Nazenin Kitap etiketiyle yayınlandı. Tüm kitapçıların yanı sıra online kitap satış platformlarında yerini alan genç yazarın ikinci kitabı, ilk eserine göre daha zengin oluşuyla öne çıkıyor. Bu arada Yaprak Türkeli, geçtiğimiz gün son kitabı Kırık Melodi'yi Iğdır Belediyesi Eşbaşkanlarına hediye etti. Yaprak, hem yazmaya hem de eğitimini tamamlayacağını bir kez daha vurguladı. Öte yandan Iğdırlı genç yazara ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri de tam destek veriyor.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0