Google, Yıllar Sonra Blogger (Blogspot) Android-İOS Uygulaması için Güncelleme Yayınladı!

Blogspot
Blogger 
Google, yıllar sonra Blogger uygulaması için güncelleme yayınladı. Pek çok Blogger kullanıcısının sıkça eleştirdiği ve ciddi eksikleri olan Blogger mobil uygulaması yeni sürümle mataryal tasarıma kavuştu. Yeni sürüm dün (15.10.2019) itibariyle çıktı.

1999 yılında açılan Blogger ya da başka bir değişle Blogspot, yıllar önce Google tarafından satın alınmıştı. Satın alma sonrası Blogger'da ciddi değişiklikler olacağı yönünde beklenti yüksekti. Ancak Google, Blogspot'u Adsense ve benzeri ağlarına entegre ettikten sonra tabiri caizse kaderine bıraktı. Pek çok eksiğine rağmen hala da Blogger, WoprdPress'e rakip olarak pek çok site ve bloğu bünyesinde barındırıyor.  Öte yandan WordPress mobil platformlarda ciddi bir ilerleme kaydetmişken Blogger'ın mobil uygulaması çok basit ve büyük eksiklerle dikkat çekiyor.

Fakat dün itibariyle Blogger için yeni bir güncelleme geldi. Buna göre Google'ın yeni Blogger uygulama güncellemesi mataryal tasarım ile öne çıkıyor. En son Mart 2016'da ufak bir güncelleme alan Blogspot Android ve İOS uygulaması yaklaşık 4 yıl sonra iyileştirildi. Blogger Android ve İOS mobil  uygulaması yeni sürüm ile beraber içeriklere fotoğraf ekleme, içeriği anında yayına alma gibi özellikler kazandı. Bu arada güncelleme sonrası kullanıcı yorumlarına bakıldığında gelişmenin olumlu olduğunu ancak yeni sürümün hala çok eksiklerle sunulduğunu ifade edildiği görülüyor. Ayrıca Google'ın bundan böyle sık Blogger'ı güncelleyeceği ve ciddi değişikliklerin yaşanacağı yönünde beklenti yüksek. Bakalım bir sonraki Blogger ya da Blogspot güncellemesi ne zaman yayınlanacak ve ne gibi değişiklikler sunacak?

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0