Ağrı İŞKUR: 2020'de 10 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlamayı Hedefliyoruz

İş ilanları
İşkur
Ağrı geneli yaşanan işsizlik artmaya devam ederken Ağrı İŞKUR Müdürü, açıklama yaptı. Gıyas Güven, 2020 yılında İŞKUR üzerinden 10 bin kişinin istihtam edileceğini ifade etti. Bu sayede Ağrı ve ilçelerindeki işsizlik sorununun çözüleceği belirtildi.

Geçtiğimiz gün TUİK verileri açıklandı. Ülke genelinde işsizlik oranının yüzde 13.9 olduğu ortaya çıktı. Ve işsizler arasında en büyük oran ise yüzde 27 ile gençlere ait olduğu açıklandı. Türkiye geneli yaşanan işsizliğin en fazla hisseden bölgeler ise Doğu ve Güneydoğu olduğu biliniyor. Geçtiğimiz hafta Webmgon'da da yer verdiğimiz haberde Doğu'daki işsiz gençlerin yaşadığı sorunlar bizzat gençlerin dilinden aktarılmıştı. Öte yandan Ağrı İŞKUR İl Müdürü de bu durumu doğrulayacak bir açıklama yaptı. Ağrı ve ilçelerinde yaşanan yüksek işsizlik oranını azaltacak önlemlerin alınacağı ifade edildi. Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Program kapsamında her yıl 1000000 kişinin istihdam edileceği de vurgulanmıştı.

2020'de Ağrı'da 10 Bin Kişiye İş Olanağı Sağlanacak!


Ağrı İŞKUR İl Müdürü tarafından yapılan açıklamada 2019 yılında binlerce işsize iş sağlandığı ifade edildi. Özel sektör ile işbirliği yapıldığını ve çeşitli kurslarla mesleki eğitim alan vatandaşların iş bulduğunu belirten Gıyas Güven, önümüzdeki sene içerisinde ilde bulunan 7 bin işsize iş imkanı tanınacağını dile getirdi. 2020 yılında 10 bin kişinin istihtam edilmesinin hedeflendiğini söyleyen Ağrı İŞKUR İl Müdürü Gıyas Güven, aynı zamanda yapılan protokoller ve çalışmalarla işverenlerin de işini kolaylaştığının altını çizdi.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0