KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 2019 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Ve kurban bedeli kaç TL?

Kurban
Kurban
Kurban Bayramı'na az bir süre kala pek çok yurttaşın aklında aynı soru var. "Kurban Bayramı ne zaman? Sorusunun yanıtını arayan yurttaşlar, 2019 Kurban Bayram tatilinin kaç gün süreceğini de merak etmekte. İşte netleşen 2019 Kurban bedeli ve diğer detaylar.

Hatırlanacağı üzere Ramazan ayı 6 Mayısta başlamış, Ramazan Bayramı ise 4 Haziran itibariyle kutlanmış ve 9 gün sürmüştü. Yurttaşlar ta Ramazan Bayramı itibariyle 2 ay sonraki Kurban Bayramı'nın ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyordu. İslam alemi için son derece önemli olan Kurban Bayramı, her yıl Ramazan'dan yaklaşık 2 ay sonra karşılanır. Kurban kesip, dağıtan ve çeşitli ibadetleri yerine getiren Müslümanlar, sevdikleriyle beraber olmanın sevincini yaşar. Oldukça az bir süre kalan Kurban Bayramı yaklaştıkça planlar yapılmaya başlandı. Kimileri bayramı memleketinde ailesiyle kutlamaya  hazırlanırken kimileri ise bir haftayı bulan bayram tatilini değerlendirmeyi planlıyor. Bu yüzden de herkes aklındaki ortak soruya yanıt arıyor. Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün sürecek?  Herkesin merak ettiği o soruların yanıtı haberde. 

Kurban Bayramı'na 1 aydan daha az bir süre kaldı. Buna göre 2019 Kurban Bayramı'nın ilk günü 11 Ağustos  Pazar günü gerçekleşecek. 4 gün süren bayramın son günü ise 14 Ağustos Çarşamba. Öte yandan pek çok kişinin merak ettiği bir başka konu ise 14 Ağustostan sonraki 15 Ağustos ve  16 Ağustos günlerinin tatil olup olmadığı. Henüz net bir açıklama gelmese de 2019 Kurban Bayramı  tatilinin 10 Ağustos cumartesi günü başlayıp 18 Ağustos pazar gününe kadar sürmesi yönünde beklenti yüksek. Eğer ki 4 günlük Kurban Bayramı uzatılır ise yurttaşlar tam 9 günlük uzun bir tatil yapacak. Bilindiği gibi Ramazan Bayramı tatili 9 gün olarak ilan edilmişti. Peki bu yılki Kurban bedeli kaç TL olarak belirlendi? 2019'da kurban kesecek olan vatandaşlar, vekaleten kurban kesimi için yurtiçi 890 TL ödeme yapmak durumunda. Yurtdışında kurban bedeli olarak Diyanet tarafından açıklanan tutar 725 TL.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0